Single-ul "Don't Stop Me Now" al trupei Queen ocupa primul loc in topul cantecelor lansate in ultimii 50 de ani care stimuleaza buna dispozitie, potrivit unui studiu realizat de un cercetator olandez specializat in stiinte neuronale.

In ciuda faptului ca a fost lansat in urma cu 37 de ani, cantecul "Don't Stop Me Now" al trupei Queen detine inca abilitatea de a stimula buna dispozitie a oamenilor. Un cercetator olandez in stiinte neuronale a confirmat impactul pe care acest cantec il are asupra persoanelor care il asculta, cu ajutorul unei ecuatii matematice.

In urma calculelor efectuate, piesa trupei Queen s-a clasat pe primul loc in topul cantecelor lansate in ultimii 50 de ani care stimuleaza buna dispozitie a oamenilor.

Acest cantec din 1978 are tempoul potrivit, versurile potrivite si este interpretat intr-o cheie muzicala care induce cel mai usor senzatia de fericire.

Desi cantecul preferat al fiecarei persoane reprezinta cel mai adesea o chestiune subiectiva, cercetatorul Jacob Jolij, expert in stiinte cognitive neuronale la Universitatea Groningen din Olanda, a descoperit ca exista anumite componente care determina succesul sau insuccesul pieselor. Cercetatorul olandez spune ca versurile sunt importante, dar la fel de important este si un tempo de 150 de timpi (batai) pe minut, care ii face pe oameni sa se simta plini de energie.

Scrierea cantecului in a treia cheie majora - a treia nota sau acord intr-o scala muzicala - determina la randul ei un sunet ce induce starea de fericire. In topul 10 al single-urilor care stimuleaza buna dispozitie urmeaza cantecele "Dancing Queen" (Abba), "Good Vibrations" (The Beach Boys), "Uptown Girl" (Billie Joel), "Eye of the Tiger" (Survivor), "I'm a Believer" (The Monkeys), "Girls Just Wanna Have Fun" (Cyndi Lauper), "Livin' on a Prayer" (Jon Bon Jovi), "I Will Survive" (Gloria Gaynor) si "Walking on Sunshine" (Katrina & The Waves).

Cercetatorul olandez a folosit aceeasi formula de calcul pentru a alcatui si un clasament pe decenii al cantecelor care induc cel mai usor starea de buna dispozitie: "Happy" (Pharrell Williams, anii 2010), "Dancing in the Moonlight" (Toploader, anii 2000), "Let Me Entertain You" (Robbie Williams, anii 1990), "Uptown Girl" (Billy Joel, anii 1980), "Don't Stop Me Now" (Queen, anii 1970) si "Good Vibration" (The Beach Boys, anii 1960).

Citeste si:
Angajați acuzați de tortură. Au obligat deținuții să asculte „Baby...
Angajați ai unui penitenciar,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.