Bruce Dickinson, solistul trupei Iron Maiden, a vorbit recent despre cancerul cu care a fost diagnosticat la nivelul gatului si al limbii la inceputul acestui an si i-a luat prin surprindere pe fanii sai, sugerand ca boala ar fi fost cauzata de virusul papiloma uman, care se transmite prin sex oral.

Rockerul britanic a fost diagnosticat cu cancer in luna februarie, dupa ce medicii au descoperit tumori de mari dimensiuni in corpul sau, informeaza contactmusic.com. "Am avut o tumoare in limba care era de marimea unei mingi de golf si o alta de marimea unei capsuni mai mari sau a unei nuci mai mici, in nodulul limfatic din partea dreapta a gatului", a spus Bruce Dickinson.

Dupa sapte saptamani de chimioterapie, medicii l-au anuntat ca s-a vindecat de cancer. Bruce Dickinson a inregistrat cel mai recent album al trupei Iron Maiden, intitulat "The Book of Souls", cu putin timp inainte de a fi diagnosticat cu cancer.

Intr-un interviu pe care l-a acordat recent prezentatorului de radio Eddie Trunk, rockerul britanic a sugerat faptul ca boala sa nu a avut legatura cu fumatul: "E vorba de un virus - virusul papiloma uman (HPV). E prezent in toate cazurile. Sunt aproape dispus sa pariez ca, de fiecare data cand auziti ca cineva are cancer amigdalian, cancer al gatului, cancer pulmonar sau orice tip de cancer, daca acele persoane nu sunt fumatori inraiti sau mari consumatori de alcool, atunci, inevitabil, e vorba de HPV".

"S-a constatat o crestere cu 500% a riscului de aparitie a acestui tip de cancer la barbatii de peste 40 de ani. E un procent urias. Este vorba de acelasi virus care cauzeaza cancerul cervical. Diagnosticul este acelasi. Medicii folosesc aceleasi cuvinte atunci cand anunta diagnosticul", a spus Bruce Dickinson.

Rockerul britanic nu este singurul star din showbiz care a declarat in public ca exista o anumita legatura intre cancer si sexul oral. Actorul american Michael Douglas a facut o declaratie similara dupa ce a fost diagnosticat cu cancer al limbii in 2013, scrie MEDIAFAX.

"Fara sa intru in prea multe detalii, acest tip specific de cancer este cauzat de HPV, iar el e cauzat de fapt de cunilingus", a spus starul hollywoodian.

Bruce Dickinson a spus: "Toata lumea a glumit pe seama lui Michael Douglas, pentru ca el a recunoscut ca practica sexul oral. Insa trebuie sa depasim acest moment, pentru ca e vorba de o chestiune cat se poate de serioasa. Sute de mii de oameni risca sa contracteze aceasta boala".

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

"Barbatii ar trebui sa cunoasca aceste lucruri. Daca va apare un nodul in zona gurii sau a gatului si daca aveti peste 40 de ani, in niciun caz sa nu presupuneti ca antibioticele va vor scapa de el. Mergeti la medic pentru un consult specializat. E foarte important", a adaugat rockerul britanic.

Recent, Bruce Dickinson a anuntat ca va pilota un avion Boeing 747 in timpul deplasarilor pe care trupa sa, Iron Maiden, le va efectua cu ocazia turneului sau mondial din 2016, care va include numeroase concerte in peste 30 de tari de pe sase continente.

Trupa britanica Iron Maiden va lansa un dublu LP, intitulat "The Book Of Souls", pe 4 septembrie. Turneul mondial de promovare a acelui material discografic va debuta in februarie 2016 cu un concert in Statele Unite. Precedentul album de studio al formatiei Iron Maiden s-a intitulat "The Final Frontier" si a fost lansat pe piata in 2010.

Citeste si:
Denis Roabeș s-a logodit! Solistul de la The Motans, în culmea...
Denis Roabeș s-a logodit!...

Rod Smallwood, managerul trupei Iron Maiden, a spus ca, desi Bruce Dickinson s-a vindecat de cancer, formatia britanica va putea sa sustina concerte si turnee abia in 2016.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume de studio, vandute in aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

Citeste si:
[VIDEO] Cum arata ED FORCE ONE, avionul Iron Maiden
VIDEO  Cum arata ED FORCE...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.