Cineastul Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, cu filmul "Terapie pentru crima", la Festival of Globe 2015, care s-a desfasurat in perioada 7 - 16 august, la San Francisco, informeaza site-ul evenimentului.

Potrivit site-ului festivalului, premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat atat lui Kiki Vasilescu, pentru filmul "Terapie pentru crima/ Therapy for Murder", cat si cineastului indian Rajat Kapoor, pentru "Ankhon Dekhi", dar si vietnamezului Tony Bui, pentru "Throw Away".

Filmul "Terapie pentru crima", in regia lui Kiki Vasilescu, un thriller cu elemente parodice cu cantareata Claudia Pavel in rolul unei "Nikita autohtone", a avut premiera in cinematografele din Romania pe 3 octombrie 2014.

Filmul romanesc independent "Terapie pentru crima", in regia lui Kiki Vasilescu, este un thriller cu elemente parodice. Cantareata Claudia Pavel (Cream) este in film o antieroina, Matilde, un personaj pur romanesc prin dialog si situatii. Claudia este o Nikita autohtona. Ea vrea sa devina mercenar ca sa scape de datorii, dar nu prea reuseste acest lucru. Productia parodiaza pe alocuri genul filmelor de actiune cu o "femme fatale" protagonista, care a luat amploare la Hollywood.

Scenariul filmului este semnat de Kiki Vasilescu, iar coloana sonora a fost realizata de Bobby Stoica, fost membru al trupei Voltaj. Din distributia peliculei mai fac parte, printre altii, Vlad Corbeanu, Catalin Ciurdar si Robert Radoveanu.

Scenariul filmului "Terapie pentru crima" a fost adaptat intr-un roman omonim, aparut la editura Tritonic, simultan cu filmul. O versiune "work in progress" a peliculei a fost proiectata in cadrul Festivalului International de Psihanaliza si Film, care s-a desfasurat la Bucuresti, in noiembrie 2013.

Filmarile s-au desfasurat exclusiv in Bucuresti, in regim independent. Nu s-a turnat in studio, preferandu-se autenticitatea si farmecul decorurilor naturale, bucurestenii avand posibilitatea de a recunoaste in film Centrul Vechi, Piata Universitatii, cheiul Dambovitei, parcul Tineretului. Filmarile au inceput in luna iulie 2011 si s-au desfasurat pe parcursul a 40 de zile, bugetul productiei fiind de 200.000 de dolari, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.