Armata Republicana Irlandeza (IRA) a fost la un pas de a-i asasina pe printul Charles, printesa Diana si membrii grupului Duran Duran intr-un atentat cu bomba, organizat in timpul unui concert sustinut de trupa britanica in 1983, a declarat Roger Taylor, tobosarul formatiei.

Acesta a fost unul dintre cele mai indraznete atentate teroriste planuite de IRA, care a vizat asasinarea printului Charles si a printesei Diana, intr-un atentat cu bomba, la un concert al trupei Duran Duran, informeaza dailymail.co.uk.

Roger Taylor, tobosarul grupului britanic, a vorbit pentru prima data despre momentul in care a aflat de existenta acelui atentat: "Am aflat despre acea bomba si acela a fost cel mai terifiant moment din viata mea".

"Cei la IRA voiau sa ii asasineze pe Diana si Charles, pe noi (membrii trupei Duran Duran, n.r.) si pe toti spectatorii din sala", a dezvaluit Roger Taylor intr-un interviu acordat revistei Event, suplimentul saptamanal al publicatiei The Mail on Sunday.

Teroristii au planuit cu meticulozitate fiecare detaliu al atacului, insa Sean O'Callaghan, barbatul care a trebuia sa plaseze bomba la concertul pe care Duran Duran l-a sustinut la Dominion Theatre din Londra, un informator al politiei, nu a reusit sa revina in incinta cu mecanismul de detonare. Detaliile despre aceasta tentativa de asasinat - organizata la un concert de caritate, la care a participat si trupa Dire Straits - au fost tinute secrete timp de noua ani, pana in 1992.

Pana la acel incident, membrii grupului Duran Duran - trupa favorita a printesei Diana - nu au cunoscut pericolul in care s-au aflat. "A fost atat de socant. Am aflat despre asta dupa multi ani, a fost inspaimantator", a declarat Roger Taylor. Sean O'Callaghan a fost trimis de IRA in acel teatru, pentru a plasa bomba in peretele unei sali de baie. El trebuia sa se intoarca apoi in incinta si cu detonatoarele bombei, insa nu a mai trecut de cordonul de securitate. Daca ar fi facut acest lucru, atunci explozia ar fi ucis orice persoana pe o raza de aproximativ 20 de metri.

Liderii din acea vreme ai organizatiei teroriste IRA doreau sa dea o lovitura puternica Marii Britanii si sa razbune astfel moartea activistului Bobby Sands si a altor noua compatrioti care au decedat dupa ce au facut greva foamei.

Daca printul Charles si printesa Diana ar fi fost asasinati de IRA, relatiile anglo-irlandeze ar fi ajuns intr-un punct de tensiune maxima.

Citeste si:
O nouă tentativă de asasinare la adresa lui Vladimir Zelenski
O nouă tentativă de asasinare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.