O grupare rusească a organizat o nouă tentativă de asasinare a președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski. Membrii grupării au fost capturți la timp.

Încă o tentativă de asasinare a președintelui Ucrainei

O grupare formată din 25 de membri condusă de un agent FSB intenționa să ajungă la Kiev, acolo unde se află președintele Zelenski. Scopul grupării era uciderea liderului ucrainean. Trupa rusească a afost oprită de serviciul ucrainean de contraspionaj militar.

Grupul de ruși erau deghizați în soldați ucraineni, însă acest lucru nu i-a ajutat prea mult. Cu toții au fost arestați la granița Ucrainei cu Slovacia și Ungaria. De la începutul războiului din Ucraina, au existat mai multe tentative din partea forțelor ruse de a-l lichida pe președintele ucrainean.

400 de mercenari, aduși în Ucraina pentru a-l ucide pe Zelenski

La sfârșitul lunii februarie, peste 400 de mercenari au fost aduși în Ucraina pentru a-l asasina pe președintele ucrainean, Vladimir Zelenski. Scopul pus în fața acestora era uciderea liderului ucrainean și pregătirea terenului pentru autoritățile de la Kremlin pentru a prelua controlul țării.

Unitățile Wagner nu sunt altceva decât grupuri de combatanți recrutați privat, care îndeplinesc misiuni în interesele Moscovei. Acestea au fost mult timp asociați cu separatiștii din estul Ucrainei, iar presa internațională a transmis că unitățile au fost desfășurate în trecut în Siria, Libia și Republica Centrafricană.

Autoritățile ruse au negat orice legăturăc cu unitățile Wagner sau alți combatanți militari privați. În doar câteva ore după ce Kievul a fost înștiințat despre pericol, autoritățile au pornit o opearțiune de 36 de ore de înlăturare a ”sabotorilor ruși” din oraș.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.