Robbie Williams a sustinut, vineri, primul sau concert in Romania si, inca de la debutul show-ului - care a fost unul energic si plin de momente de neuitat -, s-a aratat surprins de numarul mare de spectatori prezenti, marturisind ca nu se astepta sa fie atat de cunoscut in tara noastra.

Show-ul de la Bucuresti al lui Robbie Williams se inscrie in categoria celor de neuitat, un concert de care spectatorii din Romania s-au bucurat si i-au aratat acest lucru si cantaretului britanic. Desi vor aparea multe reactii negative legate de acest show, cele mai multe privind modul de organizare, un lucru este cert: Robbie Williams a "distrat" peste 60.000 de romani, timp de doua ore, in Piata Constitutiei din Bucuresti. Si nu doar fanii s-au aratat incantati de acest eveniment, dar si Robbie Williams a dat impresia ca a fost placut impresionat de spectatorii romani si de show-ul din Capitala.

In Piata Constitutiei, accesul a fost permis de la ora 16.00. Cei mai infocati fani ai artistului au venit din timp si s-au asezat in fata scenei sau cat mai aproape de aceasta, pentru a-l vedea si auzi cat mai bine pe cantaretul britanic. Au avut ceva timp de asteptat, pentru ca, inainte ca Robbie Williams sa urce pe scena, au cantat in deschidere artista romana Delia si cantaretul britanic Lemar. Daca la show-ul Deliei, publicul n-a fost atat de numeros si dornic de a se distra, la cel sustinut de Lemar spectatorii au inceput sa aplaude si sa intre in atmosfera de concert. Show-ul Deliei a inceput la ora 18.40, iar, la ora 19.00, din cauza unor probleme tehnice, s-a oprit sunetul. Dupa aproximativ trei minute, show-ul a fost reluat si a durat circa 30 de minute. In ceea ce priveste recitalul lui Lemar, acesta a inceput la ora 19.45 si a durat 45 de minute, iar artistul britanic a primit, inainte de a iesi din scena, un steag al Romaniei.

Numarul fanilor a crescut pe masura ce s-a apropiat momentul inceperii show-ului lui Robbie Williams, iar zona amenajata in Piata Constitutiei pentru acest eveniment a devenit neincapatoare pentru cei peste 60.000 de fani ai artistului britanic.

La ora 21.00, dupa multe ore de asteptare, show-ul lui Robbie Williams a inceput. Artistul a urcat pe scena imbracat in negru si a cantat piesa "Let me entertain you", care da si numele turneului international pe care starul britanic il sustine in prezent in peste 10 tari. Inca de la primele acorduri, romanii i-au aratat lui Robbie Williams ca sunt fani adevarati si au cantat impreuna. A urmat piesa "Rock DJ", dupa care artistul a salutat publicul in limba romana: "Buna seara, Bucuresti!".

"Sunt chiar faimos aici", le-a spus artistul britanic romanilor, aratandu-se surprins ca sunt atat de multi spectatori la concertul sau, dupa care s-a prezentat, spunand ca numele sau este Robbie "Fucking" Williams, si le-a promis fanilor un show special, care a durat doua ore. Cuvantul principal al show-ului de la Bucuresti a fost "fuck", caruia i s-au adaugat cele din familia lexicala a acestuia.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Dupa ce a cantat piesa "Monsoon", Robbie Williams s-a prezentat: "Numele meu este Robbie Williams, sunt din Anglia, m-am nascut in 1974, am fost la scoala, am abandonat scoala, m-am alaturat unei trupe de baieti (...), am parasit trupa de baieti si m-am ingrasat, am fost la reabilitare si am plecat de la reabilitare si apoi m-am ingrasat din nou, m-am intors la reabilitare, m-am ingrasat din nou si apoi am slabit, apoi am scris «Angels» si am devenit un superstar international", le-a spus artistul britanic romanilor, dupa care "le-a testat" cunostintele, cantand impreuna cu ei versurile piesei "Come Undone". Acest lucru l-a facut pe tot parcursul show-ului, in pauzele dintre melodii cantand alaturi de public versuri ale unor piese celebre.

"Incredibil, nu stiu ce sa spun. Imi pare rau ca asta este prima data cand vin aici. Ce naiba! Nu stiam ca voi ma cunoasteti. Adica, sunt destul de faimos in Anglia, dar...", le-a mai transmis artistul britanic romanilor.

Citeste si:
Protestul de trei zile al fermierilor şi transportatorilor începe...
Protestul de trei zile al...

In continuare, Robbie Williams a interpretat, printre altele, piese celebre ca "The Road to Mandalay", "Better Man" - pe care a cantat-o impreuna cu tatal sau -, "Supreme", "We Will Rock You", "I Love Rock 'n' Roll", "No Regrets".

In timpul show-ului, Robbie Williams le-a complimentat pe romance, spunandu-le ca sunt foarte frumoase, iar, la un moment dat, a coborat de pe scena si a invitat o fata sa mearga cu el "in pat". Decorul de pe scena era amenajat ca si cum cei doi s-ar fi aflat impreuna intr-un pat, astfel ca "si-au facut de cap", in timp ce Robbie Williams a interpretat piesa "Candy". Un alt moment care i-a confirmat lui Robbie Williams ca romanii ii cunosc piesele a fost in timpul interpretarii melodiei "Feel". Versurile "I just wanna feel/ real love/ feel the home that I live in" au rasunat, vineri seara, in Piata Constitutiei, cantate de peste 60.000 de spectatori.

Citeste si:
Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19...
Robbie Williams, un concert...

Si urmatorele piese - "Royals", "Millennium", "Whole Lotta Love" - au fost cantate tot cu ajutorul fanilor din Romania ai artistului, care au venit pregatiti la concert.

In jurul orei 22.25, Robbie Williams le-a multumit romanilor, le-a urat o noapte buna si a iesit de pe scena. Aplaudat de cei prezenti, artistul britanic s-a reintors destul de repede pe scena, pentru a le oferi fanilor alte cateva minute de muzica de calitate.

Asadar, Robbie Williams s-a intors pe scena si a interpretat piesa "Bohemian Rhapsody", un cover al melodiei trupei Queen, scrisa de Freddie Mercury si inregistrata pe albumul "A Night at the Opera", aparut in 1975. In continuare, starul britanic a interpretat piesa "Freedom" si apoi i-a cantat, impreuna cu publicul, "La multi ani!" lui George Michael, a carui zi de nastere a fost pe 25 iunie.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Dupa ce a interpretat melodia "She's the one", Robbie Williams le-a spus fanilor "Multumesc" in limba romana, dupa care a continuat in limba engleza: "Romania, ai fost al naibii de minunata".

"Nu stiam ca sunt atat de multi oameni care vor veni sa vada show-ul, sper ca v-ati distrat", a mai spus artistul in incheierea concertului.

La finalul concertului din Piata Constitutiei, Robbie Williams a interpretat piesa "Angels", urmata de un cover dupa melodia "I did it my way". Artistul a parasit scena pe refrenul piesei "Angels" cantat de fani, nu inainte de a primi un steag al Romaniei.

La final, pe cele trei ecrane cu care a fost dotata scena, au fost proiectate imagini cu publicul si Casa Poporului.

Robbie Williams a sustinut concertul in stilul sau caracteristic, a glumit cu fanii, a facut show, s-a imbracat in fusta, pe care si-a ridicat-o in repetate randuri, a distrat zeci de mii de oameni, care nu doar ca au cantat impreuna cu el, dar s-au distrat alaturi de el, a multumit romanilor, dar i-a si multumit pe acestia.

In jurul orei 23.00, show-ul s-a incheiat, iar fanii au parasit zona de concert, lasand in urma gramezi de pahare goale.

Reactia fanilor s-a vazut in timpul concertului, iar cea a lui Robbie Williams a venit dupa terminarea show-ului, cand starul britanic a scris pe platforma de socializare Twitter: "Bucharest: sometimes its that good its indescribable. As good as any show Ive ever done.. you were unbeatable tonight x (Bucuresti: uneori e atat de bine incat e de nedescris. La fel de bun ca orice show pe care l-am sustinut vreodata... ati fost imbatabili in aceasta seara). Mesajul artistului este insotit de o fotografie de la finalul concertului in care el si trupa sa multumesc fanilor din Romania.

Scena pe care a urcat Robbie Williams a masurat 57 de metri lungime si 30 de metri adancime, iar intreaga productie a fost pregatita de 300 de membri ai staff-ului si 150 de masinisti, paza fiind asigurata de 600 de agenti de securitate.

Concertul lui Robbie Williams a facut parte din turneul international "Let me Entertain You", care se desfasoara in peste 10 tari.

Turneul "Let Me Entertain You" a debutat pe 25 martie, la Madrid, si a mai inclus show-uri in orase precum Barcelona (26 martie), Paris (30 martie), Moscova (12 aprilie), Bratislava (18 aprilie) si Tel Aviv (2 mai). Seria de concerte include cele mai cunoscute si de succes cantece ale lui Robbie Williams.

Robbie Williams, in varsta de 41 de ani, s-a bucurat de un succes urias dupa ce a parasit grupul Take That, lansand o serie de albume si de single-uri precum "Angels" si "Millennium" si semnand un contract cu casa EMI in 2002, in valoare de mai multe zeci de milioane de dolari. Insa, in momentul in care albumul sau "Rudebox" a fost lansat in 2006 - urmat de "Reality Killed the Video Star" in 2009 -, Robbie Williams era considerat o prezenta tot mai stearsa in peisajul muzicii pop britanice si esuase in incercarea sa de a se impune pe piata muzicala americana.

In 2010, Robbie Williams s-a reunit cu fostii lui colegi din grupul Take That, alaturi de care a inregistrat albumul de mare succes "Progress", promovat printr-un turneu extrem de profitabil in 2011. Cantaretul spune ca aceasta experienta l-a ajutat sa isi recapete increderea in propriile forte, convingandu-l de faptul ca inca mai poate sa aiba succes sustinand concerte pe stadioane mari, in calitate de artist solo.

Artistul britanic si-a lansat cel de-al saptelea album de studio, "Under the Radar Volume 1", la inceputul lunii decembrie 2014.

Concertul de la Bucuresti al lui Robbie Williams a fost o productie semnata de Marcel Avram, impreuna cu D&D East Entertainment si East European Production.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.