"Jurassic World", produs de studiourile Universal, a devenit filmul care a obtinut cel mai rapid - in 13 zile - incasari de peste 1 miliard de dolari pe plan mondial, informeaza Reuters.

Filmul "Jurassic World", care ii are in rolurile principale pe actorii Chris Pratt si Bryce Dallas Howard, a depasit acest prag psihologic la finalul proiectiilor de luni, la 13 zile dupa lansarea sa oficiala in cinematografe. Precedentul record fusese stabilit de cel mai recent film din franciza "Furios si iute", produs tot de studiourile Universal, care depasise pragul incasarilor de 1 miliard de dolari dupa 17 zile de la lansare, in luna aprilie, scrie MEDIAFAX.

"Jurassic World" a avut un debut fulminant si stabilise deja un nou record mondial, obtinand incasari de 511,8 milioane de dolari pe plan mondial in primul sau weekend de proiectii, devenind primul film din lume care a depasit pragul incasarilor de o jumatate de miliard de dolari in box office-ul mondial in weekendul de debut. La finalul saptamanii trecute, "Jurassic World" a stabilit un nou record, obtinand cele mai mari incasari in box office-ul nord-american in al doilea weekend de proiectii - 106,6 milioane de dolari.

"Jurassic World" ii are in rolurile principale pe actorii Chris Pratt si Bryce Dallas Howard si este regizat de cineastul Colin Trevorrow. Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar parcul de distractii imaginat de vizionarul John Hammond este acum perfect functional, informeaza site-ul cinemagia.ro. Milioane de turisti au venit anual pe Isla Nublar, platind preturi piperate pentru a vedea cu ochii lor dinozaurii readusi la viata de tehnologii revolutionare, dar in ultima vreme numarul vizitatorilor a scazut. Pentru a creste vanzarile, Corporatia Patel comanda realizarea unui nou dinozaur. Comportamentul acestuia ii va uimi pe angajatii parcului, iar natura va profita curand de ocazie pentru a arata din nou ca nu poate fi controlata de om.

"Jurassic World", o coproductie cu Legendary Pictures, care a readus pe marile ecrane franciza "Jurassic Park" creata de Steven Spielberg dupa aproape 15 ani de la difuzarea ultimului film din acea trilogie, este cel mai recent film produs de Universal Pictures, companie detinuta de grupul Comcast, care a impresionat in box office-ul din acest an.

Citeste si:
Trailerul final pentru continuarea Jurassic World: dinozaurii vor lua
Trailerul final pentru...

Studioul californian a avut deja mare succes de casa in februarie cu filmul erotic "Cincizeci de umbre ale lui Grey/ Fifty Shades of Grey" si cu comedia din luna mai "Tonul perfect/ Pitch Perfect 2" si se pregateste sa obtina noi succese de box office in vara acestui an prin lansarea filmului de animatie "Minionii/ Minions" si a comediei "Ted 2".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.