Cea de-a 50-a editie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary se va desfasura in perioada 3 - 11 iulie, informeaza variety.com.

Actorul american Richard Gere va primi un premiu pentru intreaga cariera - Globul de Cristal. estivalul de la Karlovy Vary se va deschide cu filmul "Time Out of Mind", de Oren Moverman, in care Richard Gere interpreteaza rolul unei persoane fara adapost din New York-ul zilelor noastre, care mai are o singura speranta - aceea de a-si revedea fiica.

Printre rolurile majore interpretate de Richard Gere intr-o cariera prestigioasa, site-ul festivalului din Republica Ceha mentioneaza prestatiile sale din "American Gigolo", de Paul Schrader, si "Ofiter si gentleman", de Taylor Hackford - care i-a adus prima nominalizare la Globurile de Aur; interpretarea din drama din era jazz-ului "Cotton Club", de Francis Ford Coppola; rolul personajului negativ Mike Figgis din "Afaceri interne"; milionarul romantic Edward Lewis din comedia romantica "Frumusica/ Pretty Woman", care i-a adus a doua nominalizare la Globul de Aur. Printre celelalte filme mentionate de organizatorii festivalului se afla drama romantica "Sommersby", de Jon Amiel, musicalul "Chicago" - pentru care a castigat un Glob de Aur - si "Dr. T si femeile", un delicat studiu al relatiilor, regizat de Robert Altman.

Festivalul ceh va proiecta, de asemenea, in onoarea starului american filmul "Franny", de Andrew Renzi, o drama despre un filantrop care se implica in viata unui cuplu de tineri casatoriti, incercand sa compenseze traumele trecutului. Andrew Renzi va participa la randul sau la acest festival, pentru a-si prezenta filmul in fata spectatorilor, alaturi de Richard Gere.

Printre ceilalti invitati de onoare ai festivalului din acest an se va afla si Harvey Keitel, care a fost recompensat cu Globul de Cristal - un premiu atribuit pentru contributia deosebita la dezvoltarea cinematografiei mondiale - in anul 2004. Harvey Keitel va prezenta la Karlovy Vary noul film al regizorului Paolo Sorrentino, "Youth", in care celebrul actor american joaca alaturi de Michael Caine, scrie MEDIAFAX.

Un alt invitat special va fi starul primului film din franciza "Fifty Shades of Grey", actorul nord-irlandez Jamie Dornan. El il va insoti pe regizorul Sean Ellis pentru a-si prezenta noul sau film, "Anthropoid", ale carui filmari vor incepe luna viitoare in Republica Ceha. Filmul prezinta asasinarea liderului nazist Reinhard Heydrich de trupele paramilitare cehe din Al Doilea Razboi Mondial. Jamie Dornan va juca rolul patriotului ceh Jan Kubis.

Citeste si:
Barbra Streisand si Steven Spielberg, premiati de Barack Obama
Barbra Streisand si Steven...

La Karlovy Vary va fi premiat si regizorul Ryan Fleck, care isi va prezenta noul sau film, "Mississippi Grind", pe care l-a regizat in tandem cu Anna Boden. Regizorul Saverio Constanzo si actrita Alba Rohrwacher vor prezenta filmul lor "Hungry Hearts" in fata spectatorilor prezenti la Karlovy Vary.

George A. Romero, creatorul unor filme horror culte, precum "Noaptea mortilor vii/ Night of the Living Dead", se numara si el printre invitatii speciali ai festivalului, unde va prezenta o versiune restaurata a filmului "Tales of Hoffmann".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.