Cea de-a patra editie a Bucharest Jazz Festival (BJF), care va avea loc in perioada 1 - 5 iulie, va avea un line up eclectic si va include conferinte, proiectii de filme, lansari de carte si albume, expozitii fotografice si workshop-uri.

Bucharest Jazz Festival, un eveniment organizat de ArCuB, va avea loc in Piata George Enescu si in incinta Hanului Gabroveni. In plus, pentru editia 2015, pe langa evenimentele mentionate mai sus, Bucharest Jazz Festival a lansat o noua componenta, Comisionarile Bucharest Jazz Festival - New Jazz Works, informeaza organizatorii. Modelate dupa programe similare din America, comisionarile BJF isi propun sa impulsioneze compozitia lucrarilor de jazz in Romania prin desemnarea unui castigator anual, care isi va prezenta in premiera creatia proprie pe scena Bucharest Jazz Festival.

In acest an vor participa trupe din SUA , Polonia, Ungaria si Romania: 12 concerte de jazz, sustinute de 50 de muzicieni vor avea loc pe scena festivalului din Piata George Enescu.

Cu un mix atent pregatit de nume mari si interpreti ai tinerei generatii, jazz instrumental si interpretari vocale, gospel din Georgia, acorduri de trompeta din New Orleans, saxofon alto din Illinois si cvartet cool bop din Transilvania, BJF 2015 aduce sezonului estival o infuzie de jazz binemeritata in peisajul bucurestean, scrie MEDIAFAX.

Serile de jazz debuteaza pe 1 iulie, la ora 20.00, in acordurile avangardiste ale Razvan Cojanu Quartet, care reuneste patru dintre cei mai bine vazuti reprezentanti ai noului val din jazz-ul romanesc.

Din program mai fac parte Lucian Nagy European Quintet, Sorin Zlat Trio, Marcin Wasilewski Trio, una dintre vedetele scenei de jazz poloneze, trompetistul si compozitorul din New Orleans Terence Blanchard, premiat cu Grammy, Pedro Negrescu Trio, Florin Raducanu Ensemble, Lizz Wright (SUA), Luiza Zan, cea mai in voga cantareata de gen din Romania, care canta alaturi de Hungarian All Stars, Roy Hargrove, unul dintre mult laudatii "Young Lions", care a devenit un trompetist de referinta in SUA, la sfarsitul anilor 1980. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul bucharestjazzfestival.ro.

ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. ArCuB este organizatorul Festivalului International de Teatru de Strada - B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzica clasica Bucharest Music Film Festival si al Zilelor Bucurestiului.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.