LifeStar 4 Iunie 2015 14:48
O reclama a casei de moda Yves Saint Laurent a fost interzisa de autoritatile din Marea Britanie, care au considerat ca in aceasta campanie publicitara era prezentata in mod iresponsabil o femeie periculos de slaba, potrivit huffingtonpost.com.

Aceasta campanie o avea in centrul sau pe Kiki Willems, un model in varsta de 18 ani. Aceasta a fost fotografiata intinsa pe podea, cu pieptul expus si cu picioarele reliefate intr-o maniera care i-a accentuat si mai mult trupul foarte slab. O persoana care a vazut aceasta reclama in versiunea britanica a revistei Elle a facut o plangere la autoritatea de reglementare in domeniu din Marea Britanie (The Advertising Standards Authority - ASA).

Dupa analizarea sesizarii, ASA a anuntat, miercuri, ca a decis sa interzica difuzarea acestei campanii publicitare in actuala sa forma. Totodata, autoritatea britanica si-a exprimat ingrijorarea cu privire la modul in care arata femeia care apare in aceasta reclama. "Am considerat ca modelul a fost prezentat in imaginea campaniei intr-o maniera nesanatoasa si am decis ca aceasta reclama a fost iresponsabila", au precizat reprezentatii ASA.

Creatorul de moda Yves Saint Laurent a cunoscut gloria inca de la prima lui colectie la casa Dior, unde i-a urmat maestrului Christian Dior, in 1957, scrie MEDIAFAX. In epoca, linia sa "Trapèze", care se deosebea semnificativ de talia de viespe a creatiilor din colectiile precedente, a avut un succes urias. Pe 4 decembrie 1961, Yves Saint Laurent si-a creat propria casa de moda, in parteneriat cu Pierre Bergé, si s-a mutat pe strada Spontini din Paris. Impreuna - Saint Laurent se ocupa cu partea creativa, iar Bergé, cu gestiunea -, cei doi au construit o marca, al carei logo era alcatuit din trei litere negre interconectate, ce a devenit cunoscuta in lumea intreaga si simbolizeaza si in zilele noastre eleganta stilului francez.

Casa haute couture si-a inchis portile in 2002, cand Yves Saint Laurent a decis sa se pensioneze. Ea s-a aflat din anul 1974 intr-un imobil privat de pe strada Marceau din Paris, in care se afla astazi sediul fundatiei Yves Saint Laurent. In acest sediu sunt organizate cu regularitate expozitii ale unor artisti - adeseori apropiati ai designerului. Yves Saint Laurent a murit pe 1 iunie 2008, din cauza unei tumori pe creier, la varsta de 71 de ani. Marca YSL este in prezent proprietate a grupului PPR.

Citeste si:
Intedicție de a mai vizita Lacul Sfânta Ana și Tinovul Mohoș pentru...
Intedicție de a mai vizita...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.