LifeStar 22 Mai 2015 14:01
Vila in care scriitorul american Francis Scott Fitzgerald a scris romanul "Marele Gatsby", publicat in 1925, a fost scoasa la vanzare contra sumei de 3,8 milioane de dolari, informeaza bbc.com.

Vila are sapte dormitoare si se afla in Long Island. Scriitorul american a scris in aceasta casa cea mai mare parte a romanului "Marele Gatsby". Romancierul si sotia lui, Zelda, au locuit in aceasta casa - aflata in apropiere de New York - din 1922 pana in 1924. F. Scott Fitzgerald a finalizat romanul "Marile sperante" dupa ce s-a mutat in Franta, tara care a devenit, de altfel, si cadrul general in care se desfasoara actiunea din urmatorul sau roman, "Blandetea noptii" ("Tender is the Night").

O purtatoare de cuvant a agentiei imobiliare care se ocupa de aceasta tranzactie a spus ca pretul de vanzare pentru aceasta vila, construita in stil mediteranean si aflata in localitatea rurala Great Neck Estates, este de 3,8 milioane de dolari. Aceeasi purtatoare de cuvant a refuzat sa dezvaluie identitatea actualului proprietar al casei, relateaza MEDIAFAX.

Francis Scott Fitzgerald s-a inspirat pentru a scrie romanul "Marele Gatsby", un portret fundamental al epocii jazzului, din perioada in care a locuit printre celebritati in regiunea Gold Coast din Long Island. "Marele Gatsby" prezinta un fragment din viata scriitorului in devenire Nick Carraway, care ajunge in New York in primavara anului 1922, o perioada a moravurilor usoare, a jazzului in voga, a afacerilor ilegale si a economiei infloritoare. Urmarind propriul vis american, Nick se muta langa un milionar misterios si petrecaret, Jay Gatsby si foarte aproape de verisoara lui, Daisy, si sotul acesteia, Tom Buchanan. Nick este atras in lumea captivanta a celor foarte bogati, cu iluziile, iubirile si deceptiile lor. Nick devine martor al acestui univers si incepe sa construiasca povestea unei iubiri imposibile, cu vise incoruptibile si o tragedie impresionanta care se regaseste si in timpurile noastre.

Citeste si:
Oana Roman și-a scos vila la vânzare. Cât costă să te muți în...
Oana Roman și-a scos vila la...

Francis Scott Fitzgerald (1896 - 1940) s-a nascut in St. Paul, Minnesota. A publicat primul roman, "This Side of Paradise" ("Dincoace de paradis", Polirom, 2005) in 1920, an in care s-a casatorit cu scriitoarea Zelda Sayre. S-a bucurat de la bun inceput de o imensa popularitate, dar si de recunoastere critica, fiind considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai "generatiei pierdute".

Capodopera sa, "The Great Gatsby" ("Marele Gatsby", Polirom, 2011) a aparut in anul 1925. Urmatorul mare roman, "Tender Is the Night" ("Blandetea noptii", Polirom, 2009), a fost publicat in 1934. In 1999, suplimentul literar al ziarului The Washington Post a declarat "Marele Gatsby" drept al doilea mare roman in limba engleza al secolului XX, dupa "Ulise" de James Joyce.

Citeste si:
10 carti pe care ar trebui le citesti pana la varsta de 30 de ani
10 carti pe care ar trebui le...

Fitzgerald a mai scris "The Beautiful and Damned" ("Cei frumosi si blestemati", 1922, Polirom, 2008) si "The Love of the Last Tycoon" ("Dragostea ultimului magnat", publicat postum in 1941). Este autorul mai multor volume de povestiri, printre care "Tales of the Jazz Age" ("Povestiri din epoca jazzului", 1922) si "All the Sad Young Men" ("Toti acesti tineri tristi", 1926).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.