LifeStar 17 Mai 2015 14:00
Decesul cantaretului si chitaristului american B.B. King, o veritabila legenda a muzicii blues, care a murit vineri la varsta de 89 de ani, a fost cauzat de o serie de accidente vasculare cerebrale (AVC) de mica intensitate, informeaza contactmusic.com.

Informatia a fost confirmata de Biroul de medicina legala din Las Vegas. Artistul american a murit in somn, la primele ore ale diminetii de vineri, in orasul Las Vegas, la doua saptamani dupa ce fusese spitalizat din cauza unui AVC de mica intensitate, scrie MEDIAFAX. Darin Brimhall, medicul personal al legendarului chitarist de blues, a confirmat faptul ca acele AVC-uri de mica intensitate au fost provocate de diabet. Cauza oficiala a decesului a fost dementa multi-infarct, cea mai comuna forma de dementa vasculara, au precizat medicii americani.

Numeroase personalitati din industria muzicala, dar si din alte domenii si-au exprimat regretul si tristetea in urma decesului marelui artist american. Printre acestia s-au aflat presedintele Barack Obama, cantaretii Eric Clapton, Lenny Kravitz, Ringo Starr, Paul McCartney si Gene Simmons. B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 in anii '80. Muzicianul a fost internat de urgenta in prima parte a lunii aprilie, intr-o clinica din Las Vegas, din cauza deshidratarii, o complicatie medicala generata de diabet.

In luna mai, artistul a publicat un mesaj pe contul sau de Facebook in care si-a asigurat fanii ca se simtea mai bine si ca primea ingrijiri medicale in domiciliul sau din Las Vegas. In ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sanatate. In octombrie 2014, cantaretul si-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate in turneul sau nord-american, dupa ce a cazut pe scena, in timpul unei reprezentatii la House of Blues din Chicago. In aprilie 2014, celebrul chitarist si interpret de blues le-a cerut iertare fanilor sai dupa o reprezentatie bizara pe care a sustinut-o la Peabody Opera House din orasul St. Louis, atribuita ulterior faptului ca B.B. King uitase sa ia unul dintre medicamentele ce i-au fost prescrise de medici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.