LifeStar 8 Mai 2015 15:09
Actorul Jackie Chan s-a pronuntat recent in favoarea aplicarii pedepsei cu moartea, in anumite cazuri, in special pentru anumiti traficanti de droguri, informeaza contactmusic.com.

Starul hollywoodian, in varsta de 61 de ani, al carui fiu Jaycee Chan a petrecut sase luni intr-o inchisoare din China, dupa ce politia din aceasta tara a gasit marijuana in resedinta sa, a declarat recent ca sprijina aplicarea pedepsei capitale in anumite cazuri, deoarece "drogurile ranesc mii de copii si adolescenti".

Actorul asiatic, care a devenit de curand primul ambasador antidrog al statului Singapore, a declarat: "In anumite cazuri, sprijin pedeapsa cu moartea. Atunci cand ranesti mii si mii de copii si adolescenti, cred ca acei oameni sunt nefolositori. Ar trebui sa primeasca pedeapsa potrivita".

Jackie Chan, al carui fiu in varsta de 32 de ani a fost incarcerat pentru faptul ca a permis unor tineri chinezi sa consume droguri in resedinta lui, a insistat asupra faptului ca traficul si consumul de droguri nu sunt acceptate in familia sa. "(Tinerii) spun: «E ok, e ca si cum ai fuma o tigareta. Insa eu spun ca asta nu este deloc ok, cel putin nu in familia mea", a adaugat Jackie Chan.

El a mai spus ca s-a simtit "rusinat" si "socat" de incarcerarea fiului sau. "Acum ma concentrez mai mult asupra faptelor sale. In trecut, obisnuiam sa-i spun: «Esti un barbat adult». Dar acum mi-am dat seama ca este inca un baiat", a spus Jackie Chan.

Jaycee Chan, in varsta de 32 de ani, actor si cantaret, a fost arestat preventiv in august 2014, fiind acuzat de "adapostire de persoane pentru consum de droguri", dupa ce testele efectuate asupra lui au iesit pozitive pentru consum de marijuana, iar politia a anuntat ca a gasit 100 de grame din acest drog la domiciliul sau. Jaycee Chan, care risca o pedeapsa de maximum trei ani de inchisoare, a fost eliberat in luna februarie.

Vedetele au fost o tinta importanta a campaniei Guvernului chinez impotriva drogurilor. Jaycee Chan se afla pe o lista de celebritati mai degraba de categorie B care au fost retinute anul trecut de autoritatile chineze pentru infractiuni legate de droguri, care au fost foarte mediatizate atat de presa de stat, cat si pe retelele de socializare online. Printre aceste vedete se afla actori de cinema si de televiziune, regizori si scenaristi destul de cunoscuti, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Flacăra olimpică a ajuns la Marele Zid Chinezesc, adusă de actorul...
Flacăra olimpică a ajuns la...

Drogurile, mai ales substantele sintetice precum metamfetamina, ketamina si ecstasy, au devenit populare in China, odata cu dezvoltarea noii clase urbane, care dispune de venituri tot mai mari in ultimii ani. Jackie Chan a fost purtator de cuvant al Comitetului National Chinez Impotriva Drogurilor, in 2009, promovand educatia antidrog.

Jackie Chan, nascut in 1954, este unul dintre cei mai cunoscuti si mai iubiti actori originari din Hong Kong, reusind sa-si construiasca o cariera de succes in filmele cu arte martiale. In 2002, a castigat un premiu Taurus pentru intreaga cariera la World Stunt Awards (Oscarurile in domeniul cascadoriilor) si in acelasi an a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood. De asemenea, a castigat un premiu MTV Movie pentru intreaga cariera, in 1995, si alte doua premii MTV Movie pentru rolurile din prima si a doua parte a seriei "Ora de varf/ Rush Hour". In 1999, a fost numit actorul anului la Hollywood Film Festival. Printre filmele in care a jucat se numara "Fracul magic", "Ocolul Pamantului in 80 de zile", seria "Ora de varf", "Spionul din vecini", "Karate Kid" si a asigurat vocea Maimutei in seria "Kung Fu Panda".

Citeste si:
Un barbat din SUA a fost condamnat la pedeapsa capitala pentru ca...
Un barbat din SUA a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.