LifeStar 3 Mai 2015 11:10
Designerul italian Giorgio Armani a sarbatorit implinirea a 40 de ani de la debutul sau in industria modei printr-o gala speciala, joi seara, la care au participat numeroase vedete, si prin inaugurarea unui muzeu dedicat creatiilor sale vestimentare, informeaza Reuters.

In varsta de 80 de ani, celebrul designer italian, renumit pentru eleganta colectiilor sale, a fost omagiat la acest eveniment, organizat la Milano, de un numar impresionant de celebritati, printre care s-au aflat Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Hilary Swank si Tina Turner. Supranumit "King Giorgio" ("Regele Giorgio"), creatorul de moda italian, care a lucrat in tinerete ca decorator de vitrine, a creat unul dintre cele mai renumite si mai usor de recunoscut branduri de moda din lume.

"Au existat multe momente speciale in viata mea, de la inceput si pana azi", a declarat Giorgio Armani in fata reporterilor, inainte de debutul galei. "Poate cel mai emotionant moment a fost acela in care mi-am vazut fotografia pe coperta revistei Time", a adaugat designerul italian. Creatiile lui Giorgio Armani, care realizeaza articole vestimentare atat din gama haute-couture, cat si din gama prêt-à-porter, au fost purtate de numeroase vedete, capete incoronate si sportivi celebri. Celebritati precum Beyonce, David Beckham si Megan Fox au fost pozat in campaniile de promovare a parfumurilor si liniilor sale de lenjerie intima.

La acest eveniment, omul si creatorul de moda Giorgio Armani a fost omagiat si de cateva nume mari din industria filmului - Glenn Close, Pierce Brosnan si Sophia Lauren - care au sustinut cateva discursuri in onoarea designerului italian. Pentru aceasta aniversare speciala, Giorgio Armani a transformat o cladire din anii 1950, folosita in trecut ca depozit de cereale, intr-un spatiu expozitional in care sunt prezentate creatiile sale vestimentare, scrie MEDIAFAX.

Evenimentul a avut loc cu o zi inainte de deschiderea oficiala de vineri a Expozitiei Universale de la Milano. Designerul italian este ambasador special al acestui eveniment. Expozitia Universala de la Milano, care prezinta produse si tehnologii noi din intreaga lume, va ramane deschisa pentru sase luni. Autoritatile italiene estimeaza ca expozitia va fi vizitata de cel putin 20 de milioane de persoane.

Citeste si:
Leonardo Dicaprio, alături de refugiații din Ucraina: „Au pierdut...
Leonardo Dicaprio, alături de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.