Cristi Minculescu se va reuni cu fostii sai colegi din trupa Iris pentru doua concerte, alaturi de soprana Felicia Filip, care se vor desfasura pe 22 mai, la Cluj-Napoca, si pe 23 mai, la Targu-Mures, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, "la presiunea publicului si la initiativa edililor din cele mai importante orase din Transilvania", in luna mai, la Cluj-Napoca si Targu-Mures, vor urca din nou impreuna pe aceeasi scena Cristi Minculescu si trupa Iris, alaturi de soprana Felicia Filip, de care ii leaga o lunga si importanta colaborare. Cristi Minculescu spune ca mutarea sa in Germania nu presupune deloc ruperea legaturilor cu tara sa si cu fenomenul muzical din Romania. El a precizat din nou ca a fost si ramane deschis oricaror colaborari artistice.

"In acest sens, am initiat legatura cu cativa muzicieni germani, alcatuind trupa Lotus, am reluat contactul cu Nutu Olteanu, fondator al trupei Iris, si, impreuna cu doi muzicieni suedezi, am format ceea ce a fost numit un super-grup, iar mai recent mi-am format propria trupa, alcatuita din muzicieni mai tineri, dar deosebit de talentati: Rares Totu (chitara), Seby Yo (bass), Cosmin Farcas (clape) si Catalin Cioarga (tobe), impreuna cu care sustin cele mai multe concerte (pentru viitorul apropiat avem programate cantari la Bucuresti, Iasi, Suceava, Botosani, Bacau, Targoviste, Campina, Sinaia si altele)", spune Cristi Minculescu.

El precizeaza ca l-a bucurat oportunitatea de a se reintalni pe aceeasi scena cu vechii sai colegi de la Iris si cu Felicia Filip. "(...) si ne vom stradui cu totii sa oferim publicului momentele memorabile pe care si le doreste. Asteptam cu nerabdare reintalnirea cu oamenii minunati din Cluj si din Targu-Mures si speram sa mai avem cat de curand astfel de ocazii speciale in care muzica ne uneste!", a mai spus Cristi Minculescu.

La randul sau, Nelu Dumitrescu, liderul grupului Iris, a declarat ca atat el, cat si colegii sai de trupa, Valter, Boro si Relu, sunt incantati sa fie din nou pe aceeasi scena cu Cristi Minculescu, "vocea care a dat intotdeauna marca trupei Iris", dar si cu Felicia Filip, "o adevarata personalitate muzicala".

"Suntem hotarati sa facem totul pentru a satisface asteptarile publicului, care ne-a trimis o multime de semnale ca isi doreste reluarea acestor colaborari si vom raspunde cu placere propunerilor venite de la organizatorii de evenimente. Pe de alta parte, ne vom mentine obiceiul de a incuraja solistii mai tineri (cum s-a intamplat cu Tony Seicarescu si, mai recent, cu Rafael), carora le vom oferi posibilitatea de a canta impreuna cu noi. Avem in vedere tineri remarcati la concursurile de talente, dar nu numai. Cu aceeasi bucurie vom invita alaturi de noi si alti prieteni si colaboratori, cum ar fi Paula Seling, Dan Bittman sau marea actrita Maia Morgenstern, impreuna cu care spectacolele noastre vor deveni tot mai complexe, dar la fel de directe ca si pana acum", a spus Nelu Dumitrescu.

Citeste si:
A murit Aurel Mitran, primul manager și impresar rock din România....
A murit Aurel Mitran, primul...

La randul sau, soprana Felicia Filip spune: "Reintalnirea cu cea mai frumoasa voce a rock-ului romanesc din toate timpurile (aici l-am numit, desigur, pe Cristi Minculescu), cu trupa de legenda si vis - Iris imi da certitudinea ca vom incepe o noua etapa a colaborarii noastre atat de dorita de fanii care nu incetat o clipa sa ne astepte, sa ne pretuiasca si sa ne iubeasca". Cele doua concerte sustinute de Cristi Minculescu, Iris si Felicia Filip la Cluj-Napoca si Targu-Mures fac parte dintre evenimentele organizate de zilele acestor orase.

Trupa Iris a aparut in 1976, prima formula avandu-i in componenta pe Nutu Olteanu (chitara, vocal), Emil Lechinteanu (chitara bas) si Nelu Dumitrescu (baterie). De-a lungul timpului, printre membrii ei s-au numarat nume sonore precum Florin Ochescu, Dan Bitman si Sorin Chifiriuc. Pe la "Scoala de rock Iris", asa cum a fost supranumita, s-au perindat circa 15 instrumentisti si vocalisti. Cea mai recenta plecare din formatie a avut loc in septembrie 2012, cand solistul Cristi Minculescu a parasit trupa, dupa 32 de ani de activitate.

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

Iris, in noua formula, inseamna Rafael (Catalin Paul Ciubotaru), un rocker experimentat cu o voce incredibila, si veteranii Nelu Dumitrescu (tobe), Valter Popa (chitara), Doru Borobeica (bass) si Relu Marin (keyboards). Dupa ce a anuntat ca paraseste definitiv grupul alaturi de care a cunoscut consacrarea deplina, Cristi Minculescu, vocea care a dat marca inconfundabila a trupei Iris, s-a stabilit in Germania, la Regensburg, impreuna cu familia, si a comunicat public, in repetate randuri, ca este vorba despre o hotarare definitiva, dar ca el ramane deschis oricaror colaborari artistice si ca va reveni in Romania ori de cate ori va fi solicitat sa sustina concerte.

Castigatoare a numeroase premii internationale, soprana Felicia Filip a avut, de-a lungul anilor, o cariera impresionanta peste hotare, cantand in teatre de prestigiu din lume precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Staatsoper din Viena, Teatro Liceu din Barcelona, Théatre du Capitole din Toulouse etc. A fost remarcata in roluri verdiene, in special ca Violetta din "La Traviata", in opere de Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Giacomo Puccini, dar si in lucrari de opereta si vocal-simfonice. De-a lungul carierei, a colaborat cu nume mari ale scenei lirice, cum ar fi Montserrat Caballé, Roberto Alagna, Francisco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.

Citeste si:
Laura Bretan a castigat 120.000 de euro la "Romanii au talent"
Laura Bretan, o soprana in...

Presa internationala a numit-o "diva céleste" si "noua regina a Traviatei". A cucerit toate scenele importante de pe glob si din Romania si este unica solista care a obtinut toate premiile Mozart. Dupa modelul Montserrat Caballe - Freddie Mercury, soprana Felicia Filip este cea care a deschis drumul rockului simfonic in Romania. Inceputa in 1996, colaborarea cu trupa Iris a avut un succes urias, ce a culminat cu lansarea albumului "Filipissimia", iar "Fata din vis" este cel de-al doilea album semnat de "soprana rock a Romaniei". In prezent, soprana Felicia Filip este si manager al Operei Comice pentru Copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.