Chitaristul Joe Satriani revine in Romania, unde va sustine doua concerte, unul pe 12 octombrie, la Sala Polivalenta din Bucuresti, iar celalalt pe 13 octombrie, pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca, alaturi de membrii trupei sale, in cadrul turneului european "The Shockwave Tour".

In urma succesului urias inregistrat la Bucuresti, in anul 2013, cand a concertat pentru prima data in prezenta celor peste 4.000 de spectatori extaziati ce au umplut Sala Palatului din Capitala pana la refuz, Joe Satriani a adaugat Romania pe lista turneului european "The Shockwave Tour" din acest an, informeaza un comunicat MEDIAFAX.

Pe 12 octombrie, legendarul Joe Satriani va concerta la Sala Polivalenta din Bucuresti, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Salii Polivalente din Cluj-Napoca, alaturi de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) si Mike Keneally (clape, chitara), fiind insotit de cele patru celebre chitari ale sale. Show-urile programate in cele doua orase vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate si mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care "The Crush of Love", "Satch Boogie", "Shine On American Dreamer", "Cryin'" si "Always with me, always with you", de altfel, cea mai iubita piesa din repertoriul artistului.

Satriani si-a castigat prestigiul international dupa lansarea albumului "Surfing with the Alien", in 1987. Chitaristul ajunge in Romania dupa 10 milioane de albume vandute, 14 nominalizari la premiile Grammy si numeroase alte trofee. Si-a inceput cariera prin a preda chitara si i-a avut ca elevi, printre altii, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) si Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la Bucuresti au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate prin Eventim de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carturesti, Humanitas si online prin www.eventim.ro, la preturi variabile in functie de categoria de loc. Cei interesati isi pot procura biletele din timp, profitand de perioada de presale valabila pana la data de 30 iulie inclusiv, cand preturile vor fi de 195 de lei (VIP), 155 de lei (categoria I), 115 de lei (categoria a II-a), 95 de lei (categoria a III-a) si 75 de lei (categoria a IV-a).

Incepand din 1 iulie, preturile acestora vor fi majorate astfel: 225 de lei (VIP), 185 de lei (categoria I), 135 de lei (categoria a II-a), 115 lei (categoria a III-a) si 95 de lei (categoria a IV-a).

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

La inceputul carierei sale, destinul lui Joe Satriani parea mai degraba de profesor si mentor decat de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanti chitaristi ai decadelor '80 si '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toti acesti muzicieni spun ca "Satch" le-a fost de nenumarate ori sursa de inspiratie, iar fanii lor pot auzi influenta incredibilei expertize tehnice a lui Joe in interpretarea elevilor sai.

De la lansarea "Surfing with the Alien", albumul care i-a adus succesul comercial si l-a propulsat in lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat si Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a insotit pe Mick Jagger in primul sau turneu solo international si a cantat alaturi de Deep Purple in turneele in Japonia si Europa, cimentandu-si reputatia de instrumentist. In 2009, el a facut echipa cu Sammy Hagar si Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes international, primind premii in Statele Unite ale Americii, Canada si Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai buna formatie noua a anului 2009.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

In octombrie 2010, Joe Satriani si-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, "Black Swans and Wormhole Wizards", aparitie umata de turnee in America de Nord si Europa. In paralel, in anul urmator, al doilea album "Chickenfoot" a fost lansat, cu critici excelente, si a fost, de asemenea, urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea ca Satriani inregistreaza un album solo nou, a carui lansare la nivel mondial a avut loc in luna mai a anului 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.