Chitaristul si cantaretul american B.B. King, o legenda a muzicii blues, a fost internat de urgenta in weekendul trecut din cauza unei complicatii generate de diabet.

Artistul american, in varsta de 89 de ani, a fost transportat de urgenta la un spital din Los Vegas, weekendul trecut, din cauza unei afectiuni generate de diabet. Potrivit unei surse citate de site-ul TMZ.com, starea de sanatate a legendarului cantaret de blues s-a degradat din cauza deshidratarii, un fenomen medical asociat frecvent cu diabetul de tip II.

La ora difuzarii acestor informatii, cantaretul se afla in continuare sub supravegherea medicilor din Las Vegas.

In ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sanatate. In octombrie 2014, cantaretul si-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate in turneul sau nord-american, dupa ce a cazut pe scena, in timpul unei reprezentatii la House of Blues din Chicago.
In aprilie 2014, celebrul chitarist si interpret de blues le-a cerut iertare fanilor sai dupa o reprezentatie bizara pe care a sustinut-o la Peabody Opera House din orasul St. Louis, atribuita ulterior faptului ca B.B. King uitase sa ia unul dintre medicamentele ce i-au fost prescrise de medici.

B. B. King si-a inceput cariera muzicala in 1947. In anii '50, el sustinea, in medie, 275 de concerte pe an, iar in 1956 a sustinut 342 de concerte. In ultimii ani, cantaretul a continuat sa sutina, in medie, aproximativ 100 de concerte pe an. Recompensat cu 14 premii Grammy, B.B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" si "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille, scrie MEDIAFAX.

A fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1987. In 1990 a primit National Medal of Arts, iar in 2006 fostul presedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.