Filmul "Furios si iute 7/ Fast and Furious 7", al saptelea lungmetraj din aceasta franciza de actiune si ultima pelicula a regretatului actor Paul Walker, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, cu incasari record de 143,6 milioane de dolari de vineri pana duminica, potrivit Reuters.

"Furios si iute 7" a devenit filmul cu cele mai mari incasari dintre toate peliculele lansate in luna aprilie, depasind precedentul record de 95 milioane de dolari stabilit in weekendul de debut de filmul "Capitanul America: Razboinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier", si reprezinta, de asemenea, filmul cu cele mai mari incasari din istoria francizei "Fast & Furious". Totodata, "Furios si iute 7" ocupa locul al noualea in topul filmelor cu cele mai mari incasari obtinute in weekendul de debut.

La fel cum s-a intamplat si cu "Cavalerul negru/ The Dark Knight", care a devenit un fel de ceremonie funerara pentru Heath Ledger, publicul nord-american a mers in numar mare la cinematograf sa il vada pe actorul Paul Walker in ultimul sau rol. Actorul american a murit in 2013 intr-un accident de automobil la varsta de 40 de ani, inainte de incheierea filmarilor de la "Furios si iute 7". Rolul sau a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale si al fratilor starului, care au turnat cateva cadre in locul sau.

Potrivit cinemagia.ro, "Furios si iute 7" este continuarea seriei de succes in care Vin Diesel si Paul Walker isi reiau rolurile lui Dominic Toretto si Brian O'Conner. Cu cazierul curatat si linistiti alaturi de vechii lor prieteni, cei doi incearca sa isi faca o noua viata, dar totul se naruie in momentul in care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiti sa calce din nou in afara legii. Productia filmului a fost amanata aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker.

Fostul lider de saptamana trecuta, filmul de animatie "Acasa/ Home", regizat de Tim Johnson si produs de studiourile DreamWorks Animation, a coborat pe locul al doilea, cu incasari de 27,4 milioane de dolari. Potrivit specialistilor in domeniu, succesul de casa al acestei pelicule se explica si prin faptul ca, de aceasta data, producatorii americani au decis sa se adreseze si publicului hispanic si celui feminin, care reprezinta un segment semnificativ din populatia din Statele Unite, impunand pe marele ecran o eroina care nu mai este o printesa blonda cu ochi albastri, nici un luptator musculos si curajos, ci o fetita creola, cu parul carliontat si tenul masliniu. Acest film de animatie a beneficiat, de asemenea, de o distributie impresionanta, iar printre actorii care si-au imprumutat vocile unor personaje din "Home" se afla cateva nume mari din industria de divertisment, precum Rihanna, Jim Parsons si Jennifer Lopez. Filmul spune povestea unor extraterestri, care, pentru a scapa de o rasa inamica, decid sa se ascunda pe Pamant, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Gest emoționant! Vin Diesel a condus-o la altar pe fiica lui Paul...
Gest emoționant! Vin Diesel a...

Comedia "Mare si tare/ Get Hard" a pierdut o pozitie si a coborat pe locul al treilea, cu incasari de 12,9 milioane de dolari de vineri pana duminica. Filmul, regizat de Etan Cohen, reuneste pe marele ecran doi actori de comedie foarte iubiti de publicul nord-american: Will Ferrell, care interpreteaza rolul unui milionar trimis la inchisoare pentru frauda fiscala si care apeleaza la unul dintre angajatii lui de culoare, interpretat de Kevin Hart, pentru a-l ajuta cu toate trucurile de care va avea nevoie pentru a supravietui pe durata incarcerarii. Desi a avut un bun demaraj in box office, multi dintre americani au criticat glumele rasiste din aceasta pelicula produsa de studiourile Warner Bros.

Filmul "Cenusareasa/ Cinderella", regizat de Kenneth Branagh, cu Cate Blanchett, Lily Collins si Richard Madden in distributie, s-a mentinut pe locul al patrulea, cu incasari de 10,2 milioane de dolari de vineri pana duminica. In aceasta noua ecranizare a basmului de Charles Perrault, produsa de studiourile Disney, tanara actrita britanica Lily James o interpreteaza pe Cenusareasa, care se indragosteste de fermecatorul print Kit, interpretat de actorul Richard Madden, devenit celebru gratie rolului jucat in serialul de televiziune "Urzeala tronurilor".

Citeste si:
10 ani de Marvel, sarbatoriti cu un succes rasunator de box-office...
10 ani de Marvel, sarbatoriti...

"Insurgent", al doilea lungmetraj din franciza inspirata din trilogia "Divergent", scrisa de romanciera Veronica Roth, a coborat doua pozitii pana pe locul al cincilea, cu incasari de 10 milioane de dolari. Demascati ca fiind Divergenti - oameni care nu se incadreaza intr-una dintre cele cinci categorii ("factiuni") ale societatii - Tris (Shailene Woodley) si Four (Theo James) sunt acum in postura de fugari, vanati de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al factiunii Eruditilor. In timp ce grupurile de tradatori Neinfricati, sub comanda lui Jeanine, rascolesc ruinele orasului Chicago in cautare de Divergenti, Tris si Four strabat orasul in speranta de a-si gasi aliati printre membrii factiunilor Prieteniei, Abnegatiei, Candorii si Neinfricatilor, precum si din randurile rebelilor fara factiune, potrivit cinemagia.ro.

Citeste si:
[VIDEO] Cea mai tare parodie dupa Fast & Furious 7
VIDEO  Cea mai tare parodie...

Filmul horror "Pe urmele tale/ It Follows", regizat de David Robert Mitchell, a pierdut un loc si a coborat pe pozitia a sasea, cu incasari de 2,4 milioane de dolari. Conform cinemagia.ro, "Pe urmele tale" este o metafora deloc subtila, dar teribil de pertinenta si vizeaza efectele generate de bolile cu transmitere sexuala. Filmul lui David Robert Mitchell i-a fascinat si inspaimantat pe criticii si spectatorii de la Festivalul de la Cannes, unde a rulat in premiera mondiala in sectiunea Semaine de la Critique.

Filmul "Woman in Gold" a debutat pe locul al saptelea, cu incasari de 2 milioane de dolari. Maria Altmann, o refugiata evreica ajunsa la batranete, vrea sa readuca in familie o imagine a matusii sale, expusa intr-un important muzeu din Viena. Doar ca imaginea nu e altceva decat "Mona Lisa Austriei", o pictura de-a lui Gustav Klimt, devenita celebra. Tabloul a fost luat cu forta de nazisti din casa familiei Altmann, iar Maria a fost obligata sa plece, lasand in urma tot ce a iubit. Dupa zeci de ani, ea este determinata sa faca dreptate, potrivit cinemagia.ro.

Citeste si:
Emma Răducanu, victorie absolută la debutul turneului Australian Open
Emma Răducanu, victorie...

Comedia de spionaj "Kingsman: Serviciul secret/ Kingsman: The Secret Service" a pierdut doua pozitii si a ajuns pe locul al optulea, cu incasari de 1,7 milioane de dolari. Filmul, regizat de Matthew Vaughn, ii are in distributie pe Colin Firth, Taron Egerton si Samuel L. Jackson. O organizatie secreta de spionaj recruteaza un tanar de pe strada si il inscrie intr-un program extrem de competitiv de antrenament, in timp ce o amenintare globala iese la iveala din partea unui geniu al tehnologiei, cu ganduri deloc pacifiste.

Filmul "Do You Believe?", o pelicula cu tematica crestina regizata de Jonathan M. Gunn, s-a mentinut pe locul al noualea, cu incasari de 1,5 milioane de dolari. Comedia melodramatica britanica "The Second Best Exotic Marigold Hotel", regizata de John Madden, in care stralucesc Judi Dench, Maggie Smith, Richard Gere si Bill Nighy, a pierdut o pozitie si a ajuns pe locul al zecelea, cu incasari de 1 milion de dolari. Aceasta pelicula prezinta sejurul unor britanici intr-un hotel-azil din India, care nu seamana deloc cu palatul descris in brosurile promotionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.