Scriitorul George R. R. Martin, autorul romanelor pe baza carora este realizata productia "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", produs si difuzat de HBO, pregateste un nou serial SF in colaborare cu acelasi post de televiziune american, informeaza fr.news.yahoo.com.

Noua productie se va intitula "Captain Cosmos" si va avea o actiune care se desfasoara in anul 1949, intr-o perioada in care televiziunea se pregatea sa "cucereasca" publicul american. Serialul "Captain Cosmos" va prezenta aventurile unui tanar, pasionat de romane stiintifico-fantastice, care incepe sa scrie scenarii pentru seriale de televiziune, la scurt timp dupa aparitia primelor posturi TV.

Potrivit publicatiei Entertainment Weekly, protagonistul noului serial va fi "un tanar scriitor vizionar care creeaza un serial science-fiction ce prezinta povesti pe care nimeni altcineva nu indrazneste sa le spuna".

Postul HBO nu a dezvaluit alte detalii despre acest proiect, cu exceptia faptului ca noul show TV va fi produs de Michael Cassutt. Potrivit unor speculatii aparute in presa internationala, noul proiect ar putea fi un omagiu adus de George R. R. Martin lui Rod Serling, creatorul serialului cult "Zona crepusculara" in 1959. George R. R. Martin a colaborat pentru o scurta perioada la un remake al acelui serial, lansat in anii '80.

Postul HBO va difuza pe 12 aprilie in Statele Unite ale Americii primul episod din cel de-al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor". Cu 10 zile inainte de aceasta lansare asteptata cu nerabdare de multi telespectatori, scriitorul George R. R. Martin a publicat, joi, pe blogul sau, primul capitol din "The Winds of Winter", al saselea roman din seria "Cantec de gheata si foc", care sta la baza serialului "Urzeala tronurilor".

Scriitorul american spune ca "The Winds of Winter" a devenit o prioritate si sa spera sa finalizeze acest roman inainte de debutul celui de-al saselea sezon din "Urzeala tronurilor" ce va fi difuzat in primavara anului viitor. "Este important pentru mine, mi-as dori ca romanul sa fi fost deja lansat. Poate sunt prea optimist in ceea ce priveste capacitatea mea de a-l termina foarte repede. Dar mi-am anulat participarea la doua conventii si am anulat multe interviuri pe care le aveam programate, doar pentru a putea sa ma eliberez si sa termin acest roman in timp util", a spus scriitorul american, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Serialul Game of Thrones va continua pe HBO
Serialul Game of Thrones, din...

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune amplasata intr-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice si elementele fantastice vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

George R. R. Martin a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial. Cel de-al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor", produs de HBO, va avea premiera pe micile ecrane din Romania pe 13 aprilie.

Citeste si:
Filme SF care te trimit in alte lumi: 10+ productii science-fiction
Filme SF care te trimit in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.