O continuare a serialului de succes „Game of Thrones” („Urzeala tronurilor”), centrat pe Jon Snow, este în dezvoltare de către platforma HBO, scrie presa de specialitate de la Hollywood. Vestea unei posibile continuări a provocat reacţii diverse în rândul fanilor.

Kit Harington reia rolul lui Jon Snow, în continuarea Games of Thrones pregătită de HBO

Actorul britanic Kit Harington, care a interpretat personajul preferat al unei mari părți de fani GOT, ar urma să reia rolul lui Jon Snow dacă proiectul va ajunge la bun sfârşit, precizează Hollywood Reporter şi Variety, citând surse anonime. HBO nu a comentat informațiile, iar reprezentanții lui Harington, solicitați de AFP, nu au răspuns.

Mai multe alte seriale derivate din universul „Game of Thrones” construite de romancierul George RR Marin sunt deja programate. Primul, intitulat „House of the Dragon”, urmează să fie difuzat în august și sunt planificate și trei „prequel-uri" animate.

Serialul cu Jon Snow ar fi primul derulat după evenimentele care au încheiat seria „Game of Thrones”, finalizată în anul 2019, cu un sezon opt care a făcut valuri printre fani, divizându-i.

Numeroase personaje principale au murit, în timp ce Jon Snow a aflat că este potențialul moștenitor al Tronului de Fier care domnește peste Westeros, un regat pe care îl părăsește în cele din urmă pentru a se stabili pe pământurile înghețate din Nord.

Vestea unei posibile continuări a provocat diferite reacții în rândul fanilor, vineri. Unii s-au bucurat, iar alții s-au întrebat despre logica acestei decizii, după un episod final dezamăgitor în ochii lor.


  • Seria a adunat, de la lansarea sa în 2011, 59 de premii Emmy, un record.

  • George RR Martin nu a finalizat încă seria romanelor din care a fost adaptat serialul.

  • Anul trecut, Martin a semnat un contract cu HBO - care ar ajunge la zeci de milioane de dolari, potrivit presei de specialitate, pentru a dezvolta seriale în universul „Game of Thrones" şi în altele.

Citeste si:
Cum s-a schimbat viața lui George Mihăiță, după ce a apărut în...
Cum s-a schimbat viața lui...

Despre Game of Thrones

„Urzeala tronurilor” este un serial de televiziune, fantezie medievală, creat de David Benioff si D.B. Weiss. Este o adaptare a seriei de cărți, „Cântec de foc si gheață”, seria de cărți fantastice ale lui George RR Martin, prima carte fiind numită „Urzeala Tronurilor”. Acesta a fost filmat în Regatul Unit, Canada, Croația, Islanda, Malta, Maroc și Spania, iar premiera a avut loc pe HBO, în data de 17 aprilie 2011. Ultimul episod a apărut pe 19 mai 2019, serialul terminându-se cu 8 sezoane și 73 de episoade.

Seria este apreciată pentru realismul său asupra lumii medievale, căci Martin a făcut în așa fel încât seria să se citească mai mult ca ficțiune istorică decât ca genul fantastic contemporan. Nu a pus accent pe magie, ci pe bătălii, intrigă politică și personaje. El a spus că „adevăratele orori ale istoriei umane nu vin de la orci și lorzi întunecați, ci de la noi înșine”.

Citeste si:
Karmen Simionescu a primit un rol în serialul Clanul: „Clar, e un...
Karmen Simionescu a primit un...

Tema comună în genul fantastic este lupta dintre bine și rău, despre care „creierul” GOT spune că nu oglindește lumea reală. El a marjat pe ideea de răspumpărare și de schimbare a personajelor.

Distribuție

Citeste si:
Dana Rogoz, despre serialul care a făcut-o celebră. Ce a spus...
Dana Rogoz, despre serialul...

Audiență

Sursa: Nielsen Media Researc


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.