Lungmetrajul SF "Interstellar: Calatorind prin univers/ Interstellar" a fost marele invingator la gala Empire Awards 2015, organizata duminica seara, la Londra, unde aceasta pelicula regizata de Christopher Nolan a castigat trei trofee importante, informeaza contactmusic.com.

Lungmetrajul "Interstellar" s-a impus la categoria "cel mai bun film", iar Christopher Nolan s-a impus la categoria "cel mai bun regizor". De asemenea, cineastul britanic a fost recompensat cu Inspiration Award.

Rosamund Pike si Andy Serkis au castigat premiile pentru interpretare, impunandu-se la categoriile "cea mai buna actrita" si "cel mai bun actor", pentru rolurile din filmele "Fata disparuta/ Gone Girl", respectiv "Planeta Maimutelor: Revolutie/ Dawn of the Planet of the Apes". In timp ce Rosamund Pike era deja considerata marea favorita la acest trofeu, victoria lui Andy Serkis a reprezentat o mare surpriza, intrucat starul britanic i-a invins in aceasta categorie pe Eddie Redmayne - laureatul Oscarului pentru cel mai bun actor din acest an - si alti cativa actori de seama, precum Benedict Cumberbatch, Richard Armitage si Bradley Cooper, scrie MEDIAFAX.

In cadrul aceleiasi gale, lungmetrajul "Kingsman: Serviciul secret" a fost desemnat cel mai bun film britanic, "The Imitation Game. Jocul codurilor" a fost ales cel mai bun thriller, iar pelicula "Paddington" a fost votata cea mai buna comedie. Lungmetrajul "Omul negru/ The Babadook" s-a impus la categoria "cel mai bun horror", iar pelicula "X-Men: Viitorul este trecut" a triumfat la categoria "cel mai bun film SF/ fantasy". Actorul Ralph Fiennes a fost recompensat cu Empire Legend, iar trofeul Empire Hero a fost acordat serialului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

Gala Empire Awards reprezinta o ceremonie anuala care premiaza realizarile deosebite din industria cinematografica britanica si internationala. Premiile Empire sunt decernate incepand din 1996, de revista cinematografica britanica omonima, iar castigatorii sunt desemnati pe baza voturilor exprimate de cititorii acestei publicatii.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.