Reprezentantul Romaniei la Eurovision va fi ales duminica, la Sala Polivalenta din Craiova, cand trei dintre spectatorii prezenti la eveniment vor primi invitatii duble pentru finala din 23 mai a concursului, care va avea loc la Viena.

Potrivit TVR, in cadrul finalei nationale a Eurovision 2015, publicul va vota timp de 30 de minute din momentul anuntului "Start vot!". Votul juriului si votul publicului vor avea ponderi egale in desemnarea castigatorului. Cei care vor ca artistul preferat sa ajunga pe scena de la Viena il pot vota in finala transmisa in direct pe 8 martie, la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro, de la 20.30.

Votul va putea fi exprimat trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numarul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la numarul de telefon 0900 160 9xx (unde "xx" reprezinta numarul de ordine alocat fiecarui concurent: 01, 02, 03... 12), cu acelasi tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil in retelele Orange, Telekom si Vodafone.

In seara de 8 martie, la finala nationala Eurovision, votul telespectatorilor va cantari la fel de mult ca si cel al juriului. Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta Romania la faza internationala Eurovision, la Viena - mai intai in semifinala din 19 mai si, daca se va califica, si in marea finala, din 23 mai.

TVR reaminteste ca ordinea intrarii in concurs la finala nationala Eurovision este urmatoarea: Voltaj - "De la capat", Baietii - "Dragoste in lanturi", Tudor Turcu - "Save Us", Aurelian Temisan feat. Alexa - "Chica latina", Rodica Aculova - "My Light", Blue Noise - "Love Won't Run Away", Ovidiu Anton - "Still Alive", Lara Lee - "Superman", Super Trooper - "Secret Place", Luminita Anghel - "A Million Stars", Cristina Vasiu - "Nowhere", CEJ - "We Were In Love". Totodata, spectatorii de la Sala Polivalenta din Craiova vor avea parte de o surpriza: trei dintre acestia vor primi invitatii duble pentru finala din 23 mai de la Viena.

Citeste si:
SAGA Festival - RECORD de bilete vândute și extinderea spațiului de...
SAGA Festival - RECORD de...

Primaria Craiova si TVR ofera sansa unor spectatori ai finalei nationale Eurovision de a fi in sala la Eurovision Song Contest la Viena. Castigatorii vor fi desemnati in urma unei extrageri, la care participa toti cei care au platit bilet pentru spectacolul de la Sala Polivalenta din Craiova. Extragerea se va desfasura in timpul transmisiunii directe a show-ului de la TVR. Finala va fi prezentata de vedetele SRTv Alina Serban, de la TVR Craiova, si Andrei Borosovici, de la TVR Timisoara, alaturi de Ioana Voicu si Florina Ghenescu, scrie MEDIAFAX.

Concursul Eurovision se va desfasura la Viena, Austria, pe 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu. Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Citeste si:
Țiriac, propunere UNICĂ pentru Guvern: Le pun pe masă 30 de...
Ion Țiriac, propunere UNICĂ...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.