Halle Berry a spus ca este dezamagita de faptul ca ramane in continuare singura actrita afro-americana care a castigat un premiul Oscar pentru rol principal, subliniind lipsa rolurilor acordate artistilor de culoare de la Hollywood.

In 2002, Halle Berry a intrat in istoria cinematografiei devenind prima actrita de culoare care a castigat un premiu Oscar pentru rol principal. Dupa 13 ani, vedeta, in varsta de 48 de ani, este in continuare singura afro-americana care a primit aceasta distinctie.

Berry, care a fost premiata pentru rolul din "Puterea dragostei/ Monster's Ball" din 2001, a vorbit recent, intr-un interviu acordat The Guardian despre lipsa de roluri pentru actritele de culoare de la Hollywood.

"Sunt dezamagita", a declarat Halle Berry despre faptul ca este in continuare singura afro-americana premiata cu un Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal. "Ma simt inspirata, totusi, cand vad atatia artisti de culoare realizand lucruri atat de valoroase", a continuat Halle Berry. "Calitatea si valoare muncii noastre nu sunt determinate de un premiu. Mi-ar placea sa vad cat mai multi dintre ei recunoscuti, desigur, dar toti trebuie sa gasim castigul in munca si in punerea in practica a talentului. Adevaratul castig este acela cand nu doar vindem povesti ale unor oameni de culoare, ci cand oamenii de culoare sunt prezenti in povesti de zi cu zi, in care nu spunem «acestea sunt filme pentru afro-americani»", a explicat actrita, potrivit MEDIAFAX.

Din anul 2002 si pana in prezent, au fost trei artiste de culoare nominalizate la premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal: Gabourey Sidibe, pentru rolul din "Precious: Dupa romanul «Push» de Sapphire/ Precious: Based on the Novel Push by Sapphire", din 2010, Viola Davis, in 2012, pentru rolul din filmul "Culoarea sentimentelor/ The Help", si Quvenzhané Wallis, in 2013, pentru rolul din "Taramul visurilor/ Beasts of the Southern Wild".

Halle Berry a vorbit in acelasi interviu si despre faptul ca a ratat o serie de oportunitati in cariera din cauza rasei si nu a varstei, dar si despre rolurile diferite care i se ofera. "Am avut mereu probleme in a obtine roluri, din cauza ca sunt de culoare. Deci mi se ofera la fel de multe ca intotdeauna. Pentru mine nu este nicio diferenta. Cand aveam 21 de ani era la fel de greu ca acum, cand am 48. Pentru mine este la fel", a marturisit Halle Berry.

Citeste si:
Sean Bean și Miranda Richardson se alătură lui John Malkovich în...
Sean Bean și Miranda...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.