Gala de decernare a premiilor Oscar, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles, si a fost difuzata de postul TV american ABC, a avut cele mai mici audiente, in SUA, din ultimii sase ani, fiind urmarita de 36,6 milioane de telespectatori, potrivit cifrelor publicate de Nielsen.

Datele de audienta publicate luni de compania Nielsen au aratat o scadere cu 16% a numarului de telespectatori ai galei Oscar, o diminuare semnificativa pentru televiziunea americana ABC, detinuta de Walt Disney Co., in conditiile in care show-ul este cel mai mare eveniment anual al sau, transmite Reuters.

ABC a pariat pe actorul Neil Patrick Harris, care a dobandit un bun renume ca gazda a galelor premiilor Emmy (televiziune) si Tony (teatru), pentru a profita de impulsul oferit de vedeta TV Ellen DeGeneres, care a prezentat editia de anul trecut a trofeelor Oscar, atragand 43,7 milioane de telespectatori. Audientele din 2014 au fost cele mai mari incepand din anul 2000. Gala premiilor Oscar atrage anual cei mai multi telespectatori pentru un eveniment non-sportiv, in Statele Unite ale Americii, dar editia de anul acesta a inregistrat cele mai mici audiente din 2009, cand ABC a devenit postul TV care va transmite ceremonia pana in 2020.

Neil Patrick Harris, in varsta de 41 de ani, care are un puternic nucleu de fani in randul publicului tanar datorita rolului din sitcomul "Cum am cunoscut-o pe mama voastra/ How I Met Your Mother", a fost vazut ca o punte de legatura intre telespectatorii mai in varsta si cei mai tineri, pe care agentiile de publicitate ii doresc cel mai mult.

Producatorii Craig Zadan si Neil Meron, care s-au ocupat, pentru al treilea an consecutiv, de difuzarea galei Oscar, au pariat pe numere muzicale, cum ar fi tributul adus de Lady Gaga filmului "Sunetul Muzicii/ The Sound of Music" si un numar de dans si cantece in deschiderea show-ului, care a esuat in a obtine ovatii puternice din partea publicului de vedete din sala Dolby Theatre, scrie MEDIAFAX.

Criticii au evaluat negativ show-ul, care a depasit cu 40 de minute programul stabilit de doar trei ore, considerand ca scenariul a fost prost scris si a continut momente plictisitoare. Harris a coborat in randurile publicului, ca si Ellen DeGeneres anul trecut, dar a esuat in a genera un moment popular pe site-urile de socializare, asa cum a reusit DeGeneres anul trecut, cand a realizat un selfie faimos alaturi de cateva vedete.

Citeste si:
Lady Gaga a dezvăluit că a fost violată de producătorul său când...
Lady Gaga a dezvăluit că a...

Mary McNamara, critic de televiziune la Los Angeles Times, a criticat show-ul pentru sublinierea faptului ca filmul biografic "Selma", despre Martin Luther King Jr. si lupta pentru drepturi civile, a parut sa fi fost omis din cursa pentru premiile Oscar in unele categorii, precum si pentru evidentierea dezbaterii care a urmat privind diversitatea membrilor cu drept de vot din Academia americana.

"Ca si cum incercau sa compenseze faptul ca «Selma» nu a fost nominalizat la mai multe categorii, camerele de televiziune au cautat si au zabovit asupra vedetelor de culoare din public de fiecare data cand «Selma» si reverendul Martin Luther King Jr. erau mentionati", a scris McNamara.

In plus, in afara de "Lunetistul american/ American Sniper", care a obtinut 320 de milioane de dolari in box office-ul nord-american, celelalte sapte pelicule nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film au esuat in a depasi pragul de incasari de 85 de milioane de dolari, iar putine vedete de prima mana de la Hollywood au obtinut nominalizari anul acesta, spre deosebire de editia din 2014 a galei Oscar.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Cea de-a 87-a gala de decernare a premiilor Oscar a avut loc duminica seara, la Los Angeles, lungmetrajul "Omul Pasare sau Virtutea Nesperata a Ignorantei/ Birdman", regizat de Alejandro Gonzalez Iñárritu, fiind marele castigator al serii, dupa ce a primit premiul Oscar la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu original" si "cea mai buna imagine".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.