Aproximativ 25.000 de bilete pentru editia de anul acesta a Festivalului International "George Enescu", care se va desfasura in perioada 30 august - 20 septembrie, in Bucuresti, au fost cumparate, luni, in doar o ora de la punerea lor in vanzare.

Un numar total de 46.500 de bilete pentru editia din 2015 a Festivalului Enescu au fost puse in vanzare luni, la ora 10.00, prin reteaua Eventim.

Astfel, in prima ora de la punerea in vanzare a biletelor pentru editia din 2015 a Festivalului International "George Enescu" s-au vandut aproximativ 25.000. 10 concerte sunt deja epuizate dintr-un total de 22 din seria celor camerale, de la Ateneul Roman. Astfel, nu mai sunt bilete disponibile pentru recitalurile si concertele sustinute de pianistii Fazil Say (4 septembrie), Murray Perahia (5 septembrie), Elisabeth Leonskaja (6 septembrie) si Maria João Pires (7 si 8 septembrie), de violonista Sophie-Anne Mutter (9 septembrie) si de David Garrett (15 septembrie), precum si pentru concertele sustinute de Konzerthausorchester Berlin (11 septembrie), Mozarteum Orchester Salzburg (17 septembrie) si Christian Zacharias (20 septembrie), informeaza un comunicat, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, biletele pentru concertul sustinut de Orchestre de Chambre de Paris din seria Midnight (Ateneul Roman) sunt epuizate, in timp ce, pentru Sala Palatului, la mare cautare au fost tichetele pentru concertele sustinute de Filarmonica din Berlin, Sankt Petersburg Orchestra, Wiener Philharmoniker si Royal Concertgebouw Amsterdam (19 septembrie) - acestea fiind in curs de epuizare.

Cifrele sunt furnizate de Eventim si corespund estimarilor orei 12.30.

Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vor participa la editia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor singurului compozitor roman intrat in patrimoniul mondial George Enescu.

Editia din 2015 va avea loc intre 30 august si 20 septembrie, la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti, si va gazdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte in sali, precum si multe alte evenimente in aer liber, in "Piata Festivalului", care se va desfasura intre 3 si 20 septembrie, dar si in cadrul "Bucurestiului Creativ".

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele pentru Agri Trade Summit 2024. Prețuri...
S-au pus în vânzare biletele...

Cea de-a XXII-a editie a festivalului aduce in premiera la Bucuresti, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Salii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusa de revista britanica Gramophone in topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) si votata a doua cea mai buna orchestra din lume (2008), dupa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalul Enescu 2015, pe 19 si pe 20 septembrie. O orchestra americana de prestigiu vine si ea in premiera in Festival - San Francisco Symphony - si va interpreta si o lucrare de George Enescu.

Celebrii violonisti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen si David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum si dirijorul de origine romana Ion Marin si pianista Maria João Pires se numara, de asemenea, printre invitatii acestei editii. Vor fi, de asemenea, prezenti in festival castigatori ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stanculeasa alaturi de Agnes Baltsa si pianista Elisabeta Leonskaja.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...

Publicul va putea asculta 20 de lucrari de George Enescu in interpretarile moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. In acest fel, festivalul continua linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.