Julie Walters intampina probleme cu invatarea replicilor pentru proiectele artistice in care este distribuita, deoarece sufera de pierderi de memorie.

Artista, in varsta de 64 de ani, care joaca in aceasta perioada in serialul de televiziune "Indian Summers", spune ca a inceput sa imbatraneasca si ca nu mai poate sa invete replicile alocate acestui rol la fel de repede ca in tinerete.

"In urma cu niste ani, le-as fi invatat cu o noapte inainte de inceperea filmarilor. Insa memoria mea de scurta durata a disparut. Nu pot sa mai fac asa ceva", a declarat Julie Walters, cu ocazia unei proiectii pentru presa a episodului-pilot din noul serial TV. Actrita a facut aceasta dezvaluire la doar cateva zile dupa ce un alt actor britanic, Michael Gambon, interpretul profesorului Dumbledore din franciza cinematografica "Harry Potter", a anuntat ca va renunta la teatru din cauza unor pierderi de memorie "inspaimantatoare".

Julia Mary Walters, nascuta pe 22 februarie 1950, este una dintre cele mai apreciate actrite britanice, recompensata de-a lungul anilor cu doua premii BAFTA, patru premii BAFTA TV si cu trofeul BAFTA Fellowship in 2014, scrie MEDIAFAX.

A devenit cunoscuta in 1983 gratie rolului principal din filmul "Meditatiile Ritei/ Educating Rita". Acel rol, pe care l-a interpretat si in teatru, pe West End, i-a adus actritei britanice o nominalizare la Oscar, un premiu BAFTA si un Glob de Aur. A primit a doua nominalizare la Oscar, de aceasta data la categoria "cea mai buna actrita in rol secundar", pentru evolutia ei din filmul "Billy Elliot" (2000), care i-a adus inca un premiu BAFTA. Printre celelalte filme in care s-a remarcat se numara "Personal Services" (1987), "Ciuliti-va urechile!/ Prick Up Your Ears" (1987), "Buster" (1988), "Pasi de step/ Stepping Out" (1991), "Fetele din calendar/ Calendar Girls" (2003) si "Mamma Mia! - Filmul/ Mamma Mia!" (2008). A interpretat rolul Molly Weasley in sapte dintre cele opt filme din seria "Harry Potter". In teatru, a castigat un Olivier Award la categoria "cea mai buna actrita" pentru evolutia ei din spectacolul "All My Sons" din 2001.

Citeste si:
Teo Trandafir și-a pierdut memoria după 5 anestezii generale: Nu...
Teo Trandafir și-a pierdut...

In televiziune, este cunoscuta pentru colaborarile sale cu Victoria Wood si a aparut in mai multe seriale TV precum "Wood and Walters" (1981), "Victoria Wood: As Seen on TV" (1985-1987), "Pat and Margaret" (1994) si "Dinnerladies" (1998-2000). A castigat patru premii BAFTA TV pentru cea mai buna actrita gratie interpretarilor sale din serialele "My Beautiful Son" (2001), "Murder" (2002), "The Canterbury Tales" (2003) si "Mo Mowlam in Mo" (2010). A aparut si in serialul "A Short Stay in Switzerland" in 2009, cu un rol care i-a adus un premiu International Emmy pentru cea mai buna actrita. In 2006, a ocupat locul al patrulea in Topul 50 al celor mai bune vedete de televiziune din Marea Britanie, intr-un sondaj realizat de postul ITV.

Citeste si:
Răsturnare de situație în cazul Monicăi Odagiu. Familia bărbatului...
Răsturnare de situație în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.