Cantareata belgiano-canadiana Lara Fabian ar putea sa reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015, care va avea loc in Austria, in luna mai, informeaza tvmag.lefigaro.fr.

Celebra artista se afla in cursa pentru obtinerea marelui premiu la Festivalul International al Cantecului Italian de la San Remo, care va decide reprezentantul Italiei la editia din 2015 a concursului Eurovision. Marti seara, Lara Fabian a interpretat piesa "Voce", la Teatrul Ariston din San Remo, intr-o transmisiune TV in direct, asigurata de postul Rai 1. Potrivit presei franceze, acest cantec are o linie melodica armonioasa, care pune in valoare foarte bine capacitatile vocale ale interpretei.

Lara Fabian, in varsta de 45 de an, concureaza alaturi de alti 19 artisti la San Remo si va trebui sa astepte pana pe 15 februarie, cand va fi anuntat numele castigatorului, decis prin voturile exprimate de un juriu de specialitate si de telespectatorii italieni. Lara Fabian a participat deja la concursul Eurovision in 1988, cand a reprezentat Luxemburgul, clasandu-se pe locul al patrulea. In acel an, concursul a fost castigat de Céline Dion, care s-a impus pentru Elvetia, cu piesa "Ne partez sans moi".

Lara Fabian sau Lara Crokaert - acesta fiind numele sau real - s-a nascut pe 9 ianuarie 1970, in Etterbeek (Bruxelles - Belgia). In primii cinci ani din viata, ea a locuit in Sicilia, pentru ca in 1975 sa se reintoarca in tara natala. Conturarea carierei sale a inceput in 1978, cand, de Mos Nicolae, a primit in dar de la parintii sai un pian. Odata ce acest vis al sau s-a implinit, Lara a inceput sa compuna primele sale melodii si sa participe la diferite concursuri de amatori. In 1986, ea a castigat concursul Le Tremplin de Bruxelles, competitie ce a dus la inregistrarea primului sau single, numit "L'Aziza", scrie MEDIAFAX.

Recunoasterea internationala a artistei vine doi ani mai tarziu, in 1988, dupa participarea la Eurovision cu melodia "Croire", unde s-a clasat pe locul al patrulea. Primul sau disc a fost lansat in 1991 si a fost foarte apreciat, aducandu-i nominalizarea la premiile candiene Felix si un turneu de doi ani pe tot cuprinsul Canadei. In 1994, ea lanseaza al doilea album, "Carpe Diem", ce i-a adus premiile Felix (care recompenseaza artisti din Quebec) si Juno (Oscarurile muzicale din Canada). In 1996, Lara Fabian devine cetatean canadian si este aleasa de studiourile Walt Disney sa imprumute vocea sa Esmeraldei, pentru productia "Cocosatul de la Nôtre Dame".

Citeste si:
Românii din Italia vor să fie recunoscuți oficial drept minoritate...
Românii din Italia vor să fie...

A dovedit lumii intregi ca are o voce exceptionala, prin interpretarea pieselor "Adagio" si "I Will Love Again" (numarul 1 in Bilboard). Melodii ca "I Am ho I Am", "Love By Grace" si "Quedate" se bucura de succes in Brazilia, Spania si Portugalia. Prin melodiile compuse si interpretate unic, a devenit parte a istoriei muzicii pop. Cel de-al zecelea album al sau, "TLFM" aduce un omagiu celor 12 femei care au ajutat-o sa devina artista si femeia de succes care este in prezent, printre acestea numarandu-se Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane si Dalida.

Cantareata belgiana a sustinut un concert si in Romania, la Sala Palatului, in martie 2012.

Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision se va desfasura in 2015 la Viena, in Austria, pe 19, 21 (semifinale) si 23 mai (finala). Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Melodia care va reprezenta Romania va fi aleasa pe 8 martie, intr-un spectacol televizat, cu public, desfasurat la Sala Polivalenta din Craiova si difuzat in direct de TVR.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.