Gala de decernare a premiilor Grammy 2015, organizata duminica seara la Los Angeles, unde cantaretul britanic Sam Smith a fost recompensat cu patru trofee, a inregistrat cel mai mic nivel de audienta din 2009 pana in prezent, fiind urmarita de 25,3 milioane de telespectatori, a anuntat postul CBS.

Desi a inclus numeroase mesaje sobre, care au promovat lupta pentru drepturi civile si impotriva violentei domestice, Grammy 2015 a reprezentat totusi cea mai urmarita gala televizata din acest an, depasind cu aproximativ 6 milioane de telespectatori audienta obtinuta de gala de decernare a Globurilor de Aur, informeaza Reuters. Insa audienta din acest an a scazut cu peste 3 milioane de telespectatori fata de anul 2014, cand un tribut adus trupei The Beatles si o ceremonie de casatorii in grup au atras 28,5 milioane de telespectatori nord-americani in fata televizoarelor, generand astfel o audienta care a ocupat locul al doilea in topul celor mai vizionate gale Grammy din istoria acestui eveniment de dupa anul 1993.

Specialistii nu se asteapta insa ca gala Grammy sa depaseasca audienta pe care o va avea gala premiilor Oscar de pe 22 februarie. Anul trecut, aceasta gala a fost urmarita de 43 de milioane de telespectatori in Statele Unite. Cel mai discutat eveniment de pe Twitter din timpul galei Grammy a fost momentul in care rapperul Kanye West a urcat in mare viteza pe scena in momentul in care rockerul Beck se pregatea sa sustina un discurs de multumire, dupa ce a fost desemnat castigator la categoria albumul anului cu materialul discografic "Morning Phase", scrie MEDIAFAX.

Desi Kanye West nu i-a smuls microfonul din mana, asa cum a facut-o in timpul incidentului de la gala MTV Video Music Awards din 2009, cand a intrerupt discursul de multumire rostit de Taylor Swift, cerandu-i acesteia sa cedeze acel premiu in favoarea cantaretei Beyonce, rapperul american a declarat pentru televiziunea E!, dupa gala Grammy, ca Beyonce ar fi trebuit sa castige in acest an la categoria "albumul anului".

"Beck trebuie sa respecte arta si ar fi trebuit sa ii cedeze acest premiu lui Beyonce", a spus Kanye West. Acest nou incident provocat de rapperul american a generat 13,4 milioane de comentarii pe Twitter, potrivit companiei Nielsen Social.

Victoria repurtata de Sam Smith la categoria cantecul anului, gratie single-ului "Stay with Me" - ultimul premiu decernat in cadrul galei de duminica seara, ce a avut loc la Los Angeles -, a reprezentat cel mai discutat moment asociat cu gala Grammy de pe reteaua de socializare Facebook. Potrivit reprezentantilor acesteia, 17 milioane de utilizatori au publicat 45 milioane de mesaje pe Facebook despre gala Grammy.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Cantareata britanica Annie Lennox si rockerul american Beck s-au bucurat de cele mai mari cresteri in privinta activitatii de pe platformele de streaming muzical, a anuntat compania Spotify. Astfel, piesele lui Beck au inregistrat o crestere de 388 de procente in urma galei Grammy, iar Annie Lennox, care a interpretat doua piese in acest show alaturi de rockerul irlandez Hozier, a beneficiat de o crestere de 147 de procente.

Fotografia de la gala Grammy care a generat cele mai multe "Like"-uri pe platforma Instagram a fost aceea in care cantareata Ariana Grande a aparut alaturi de iubitul ei, rapperul Big Sean. Ariana Grande, care a cantat la gala Grammy, i-a multumit iubitului ei pentru faptul ca a ajutat-o sa treaca cu bine peste emotiile pe care le avea inainte de a urca pe scena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.