Prima dintre cele trei statuete Oscar primite de Charlie Chaplin, evaluata la peste un milion de dolari, a fost furata luna trecuta, in cadrul unei spargeri organizate la Paris, informeaza contactmusic.com.

Trofeul castigat de legendarul actor din perioada filmelor mute a fost furat din sediul Asociatiei Chaplin, compania care protejeaza numele si imaginea artistului. O sursa neidentificata din cadrul Politiei a declarat pentru ziarul Le Parisien ca spargerea a fost efectuata, cel mai probabil, de persoane informate, care au furat si un set de stilouri in valoare de circa 90.000 de dolari, care a apartinut, de asemenea, lui Charlie Chaplin.
"Infractorii au mers la tinta, au furat doar aceste obiecte, nimic altceva. Au fost foarte bine informati", a declarat sursa amintita pentru Le Parisien. Procuratura din Paris a demarat o ancheta oficiala, iar investigatiile sunt efectuate de un echipaj de politiei speciliazat in furturi de arta.

Statueta Oscar a fost castigata de Charlie Chaplin la editia inaugurala a premiilor Academiei de film americane, in 1929, si a fost un premiu onorific acordat ca o metoda de recunoastere a "versatilitatii si geniului in ceea ce priveste actoria, regia, scenariul si producerea" filmului "Circul/ The Circus". Charlie Chaplin a primit un al doilea premiu Oscar onorific in 1972 si un al treilea in 1973, pentru coloana sonora a filmului sau "Luminile rampei/ Limelight", scrie MEDIAFAX.

Charles Spencer Chaplin, unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea, s-a nascut la Londra, in 1889, intr-o familie saraca. In adolescenta a inceput sa joace in musicaluri, in cartierul londonez Soho, apoi a devenit actor de film.

Pe 2 februarie 1914, in urma cu un secol, in scurtmetrajul mut "Lupta pentru existenta/ Making a Living", primul sau film de cinema, Charlie Chaplin a interpretat pentru prima data personajul vagabondului Charlot, care l-a facut celebru in lumea intreaga. Personajul, despre care Chaplin a spus ca a fost creat intamplator, intr-o zi ploioasa, la studiourile Keystone, a aparut pentru prima data intr-un lungmetraj in productia cinematografica "Kid Auto Races at Venice" si pentru ultima oara in "Modern Times" din 1936. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara "Luminile orasului/ City Lights", "Timpuri noi/ Modern Times" si "Dictatorul/ The Great Dictator".

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.