Ray Wilson, fost solist si compozitor al legendarei trupe Genesis, considerat unul dintre cei mai buni vocalisti din Marea Britanie, va sustine un concert in premiera in Romania, la Sala Palatului din Bucuresti, pe 11 mai, de la ora 19.00.

Ray Wilson, solistul si compozitorul legendarei trupe Genesis intre anii 1996 - 1999, considerat unul dintre cei mai buni vocalisti din Marea Britanie de catre Classic Rock Magazine, vine pentru prima data in Romania, la invitatia www.vreaubilet.ro, si va concerta pe scena Salii Palatului, pe 11 mai, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Ray Wilson aduce in Romania unul dintre cele mai de succes spectacole live ale sale, "Genesis Classic", care reuneste pe scena muzicieni din Ansamblul Simfonic din Berlin si membrii trupei Stiltskin. Proiectul "Genesis Classic" celebreaza muzica trupei rock Genesis, prin interpretari ale celor mai cunoscute piese ale formatiei. Ray Wilson este recunoscut mondial ca un renumit solist si compozitor si este apreciat de criticii muzicali pentru prezenta sa scenica.

Scotianul Ray Wilson s-a lansat in muzica la inceputul anilor '90 alaturi de fratele sau, Steve, cu trupa Guaranteed Pure, cu care a scos trei albume si alaturi de care a concertat in Marea Britanie si in toata Europa. In 1994, Wilson a devenit vocalistul trupei Stiltskin, alaturi de care a lansat piesa "Inside", care s-a bucurat de succes inca de la inceput, ajungand pe locul I in multe topuri europene.

Datorita succesului pe care l-a avut cu trupa Stiltskin, Ray Wilson a atras atentia trupei rock Genesis si a primit oferta de a fi solist si compozitor al formatiei dupa plecarea lui Phil Collins, in 1996. Astfel ca, din 1996 pana in 1999, Ray a fost cantaret si compozitor al trupei rock Genesis si a scos impreuna cu aceasta albumul "Calling All Stations", al patrulea cel mai vandut material discografic al formatiei. In martie 2010, Genesis a fost inclusa pe Rock'n'Roll Hall of Fame, fiind recunoscuta ca una dintre cele mai importante si influente trupe rock din lume.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Dupa ce trupa rock s-a destramat, Wilson si-a continuat proiectele, iar in 1999 a lansat albumul "Millionairhead" cu trupa sa noua, CUT_, din care au facut parte fostii membri ai Guaranteed Pure si tobosarul grupului Genesis, Nir Z, piesele fiind scrise de Ray impreuna cu fratele sau, Steve. In 2006, Ray a reunit Stiltskin, alaturi de care a scos albumul "She", iar, in urma unui turneu prin Europa, a lansat DVD-ul "Propaganda Man". In 2011, Ray si Stiltskin au lansat un nou album de studio, "Unfulfillment".

Ray Wilson, in varsta de 46 de ani, a cantat pe cele mai mari scene ale lumii ca artist solo, ca membru al trupelor sale sau ca invitat special alaturi de The Cranberries, Supertramp si Armin van Buuren.
Biletele pentru concertul de la Bucuresti s-au pus in vanzare online, pe vreaubilet.ro, si la standul vreaubilet.ro din Unirea Shopping Center Bucuresti. Biletele pot fi cumparate la urmatoarele categorii de preturi: VIP - 300 de lei, categoria I - 225 de lei, categoria a II-a - 200 de lei, categoria a III-a - 175 de lei si categoria a IV-a - 150 de lei.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.