Actrita americana Amy Poehler a primit titlul de femeia anului pe anul 2015 - Hasty Pudding Woman of the Year - din partea sectiei de teatru a Universitatii Harvard, joi, in cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiaza un obicei ce dateaza din secolul al XVIII-lea, informeaza contactmusic.com.

Amy Poehler, vedeta serialului "Parks and Recreation", a participat joi la o parada prin campusul Universitatii Harvard. La acest eveniment insolit, vedeta americana, in varsta de 43 de ani, a venit insotita de tatal ei, William.
Amy Poehler a sustinut si un discurs de multumire, presarat cu glume: "Atunci cand eram tanara si locuiam in Burlington, Universitatea Harvard era doar o cladire spre care eu si prietenii mei aruncam cu pietre, in drumul spre locurile noastre de munca. Apoi, atunci cand conduceam pe langa universitate si va aratam degetul mijlociu, habar nu aveam ca voi fi premiata intr-o buna zi". La randul lor, membrii trupei de teatru de la Universitatea Harvard au facut glume pe seama actritei americane, ironizand prestatiile ei de la gala de decernare a Globurilor de Aur, dar si faptul ca Amy Poehler a fost nominalizata de 15 ori la premiile Emmy, fara sa castige insa niciodata acest trofeu.

Membrii asociatiei Hasty Pudding Theatricals de la Harvard acorda in fiecare an titlul de femeia, respectiv barbatul anului, unui artist care s-a remarcat nu numai la Hollywood, ci si pe scena de teatru sau in alte domenii.
Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat in 1795, reprezinta cea mai veche trupa de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii. Castigatorii primesc o oala de budinca aurita, o traditie care dateaza din 1795, cand 21 de studenti de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club sa aduca "o oala de budinca de cereale" la intalnirile lor.

Actorul Chris Pratt, star al filmului "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy" si colegul lui Amy Poehler din distributia serialului "Parks and Recreation", a fost desemnat barbatul anului 2015 si va fi onorat printr-o parada care va avea loc in campusul Universitatii Harvard pe 6 februarie. In 2014, aceste distinctii au revenit actritei britanice Helen Mirren si actorului american Neil Patrick Harris, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Cum a devenit cunoscută suedeza Loreen, câștigătoarea Eurovision 2023
Cum a devenit cunoscută...

Printre castigatorii din anii anteriori ai acestui premiu se numara actritele Marion Cotillard, Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson si actorii Kiefer Sutherland, Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis si Ben Stiller.

Amy Poehler s-a remarcat cu aparitiile sale amuzante din emisiunea de satira "Saturday Night Live" si si-a construit apoi o cariera de succes la Hollywood, jucand in serialul de comedie "Parks and Recreations" si prezentand apoi alaturi de Tina Fey galele de decernare ale Globurilor de Aur din 2013, 2014 si 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.