Actorul Jaycee Chan, fiul celebrului Jackie Chan, a fost condamnat, vineri, in China, la sase luni de inchisoare, pentru acuzatii legate de droguri, acesta fiind cel mai recent caz al unei celebritati condamnate in campania agresiva a Chinei impotriva narcoticelor, transmite Reuters.

Jaycee Chan, actor si cantaret, in varsta de 32 de ani, a fost acuzat oficial in luna decembrie de "adapostire a unor persoane cu scopul de a consuma droguri", dupa ce testele efectuate asupra sa au dovedit ca fumase marijuana, iar politia anuntase ca a descoperit 100 de grame de cannabis in locuinta sa. Un judecator din Beijing, unde Jaycee Chan a fost judecat, l-a condamnat pe actor la sase luni de inchisoare si plata unei amenzi de 2.000 de yuani (322 de dolari), potrivit unui anunt al instantei. Jaycee Chan putea fi condamnat la maximum trei ani de inchisoare. Jaycee Chan va fi, cel mai probabil, eliberat in aproximativ o luna, autoritatile chineze urmand sa ia in considerare la savarsirea pedepsei si perioada petrecuta de actor in arest preventiv, dupa ce a fost retinut in luna august, potrivit avocatului Si Weijiang.

Procurorii au declarat vineri ca Jaycee Chan si-a pus casa la dispozitia a doua persoane, identificate doar cu prenumele Ke si Li, pentru a fuma marijuana, potrivit instantei, care a precizat ca actorul "a pledat vinovat in mod voluntar" referitor la acuzatiile procurorilor. "Am incalcat legea si trebuie sa fiu pedepsit", a spus Jaycee Chan in ultima sa declaratie in fata judecatorului, potrivit anuntului instantei. "Cand voi fi reintegrat in societate, nu voi repeta aceasta greseala, pentru ca mi-am dezamagit familia si prietenii din nou", a mai spus Jaycee Chan. Zeci de reporteri s-au adunat in fata tribunalului din Beijing unde a avut loc procesul.

Celebritatile au fost o parte foarte importanta a campaniei guvernului chinez impotriva drogurilor. Jaycee Chan se afla printre vedetele, cele mai multe de rangul al doilea, care au fost retinute anul trecut de autoritatile chineze sub acuzatii legate de droguri. Aceste retineri au fost foarte discutate in presa de stat si pe retelele sociale din China. Printre vedete se afla actori de cinema si televiziune, regizori si un scenarist important, MEDIAFAX.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Microblogul folosit de instanta pentru anunturi l-a prezentat pe Jaycee Chan in fata judecatorului, purtand o bluza neagra si pantaloni albastri.

Drogurile, mai ales substantele sintetice precum metamfetamina, ketamina si ecstasy, au devenit populare in China odata cu dezvoltarea clasei sociale urbane care dispune de mai multi bani. In luna decembrie, presa de stat a relatat ca Jackie Chan se simte rusinat de faptul ca fiul sau a luat droguri si spera ca, intr-o zi, sa vorbeasca public despre pericolele consumului de narcotice. Jackie Chan a fost, in 2009, purtator de cuvant al Comitetului National Chinez Impotriva Drogurilor, promovand educatia anti-droguri.

In 2014, un tribunal chinez l-a condamnat la noua luni de inchisoare pe cantaretul Li Daimo, pentru consum de droguri, potrivit relatarilor presei chineze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.