Steaua actorului american Bill Cosby de pe Hollywood Walk of Fame, din Los Angeles, a fost vandalizata vineri, pe ea fiind scris cuvantul "violator", dupa ce, in ultimele saptamani, mai multe femei l-au acuzat pe acesta de agresiune sexuala, informeaza Reuters.

Camera de Comert de la Hollywood, care se ocupa de administrarea Walk of Fame, a spus ca steaua lui Cosby a fost intre timp curatata. Organizatia a completat un raport pentru politie privind acuzatia de vandalism. "Cand oamenii sunt nemultumiti de unul dintre premiantii nostri, speram sa-si proiecteze mania intr-un mod mai bun", au declarat reprezentantii institutiei.

Aproximativ 20 de femei au iesit din umbra in ultimele saptamani si l-au acuzat pe Bill Cosby de agresiuni sexuale si chiar de viol. Cele mai multe dintre ele spun ca actorul, in prezent in varsta de 77 de ani, le-a drogat si le-a incurajat sa consume alcool pentru a le face sa devina vulnerabile, scrie MEDIAFAX.

Miercuri, o avocata specializata in procese in care apara interesele unor femei abuzate sexuale, Gloria Allred, i-a cerut in mod public actorului Bill Cosby sa renunte la dreptul de prescriere a faptelor si sa se prezinte in fata tribunalului pentru a se confrunta cu presupusele sale victime. Avocata i-a propus de asemenea actorului sa infiinteze un fond de 100 milioane de dolari, in colaborare cu un grup de mediatori, pentru a le despagubi pe victimele sale. Gloria Allred a facut aceste afirmatii in timpul unei conferinte de presa, la care au participat alte trei noi acuzatoare ale actorului. Una dintre ele a spus ca a fost agresata sexual de Bill Cosby la varsta de 17 ani in 1986.

Charlie Beck, seful politiei din Los Angeles, a declarat joi ca autoritatile ar putea sa deschida o serie de anchete chiar daca acuzatiile formulate impotriva lui Bill Cosby au fost facute dupa prescriere.

Actorul american Bill Cosby a depus, la randul sau, o plangere in justitie, joi, contra unei femei care l-a acuzat de agresiune sexuala si a afirmat ca reclamanta a incercat sa il santajeze, cerandu-i 250.000 de dolari in schimbul renuntarii la acele acuzatii. Judy Huth a depus plangere marti la Los Angeles, acuzandu-l pe starul de televiziune ca a drogat-o si a violat-o pe cand avea varsta de 15 ani, in 1974, in celebrul Playboy Mansion.

Martin Singer, avocatul lui Bill Cosby, care a aparat de-a lungul anilor multe celebritati, afirma in plangerea depusa la tribunal joi ca Judy Huth l-a contactat telefonic pe 25 noiembrie pentru a-i cere, initial, suma de 100.000 de dolari in schimbul tacerii sale. In contextul in care tot mai multe acuzatii apar in presa si in justitie impotriva lui Bill Cosby, avocatul acestuia afirma ca Judy Huth si avocatul ei, Marc Strecker, i-au cerut apoi suma de 250.000 de dolari. In plus, Martin Singer spune ca, potrivit legislatiei californiene, pentru a putea sa deschida un proces pe baza unor fapte atat de vechi, Judy Huth trebuie sa dovedeasca ca a devenit constienta de traumele psihologice care i-au fost cauzate de presupusele fapte comise de Bill Cosby "abia in timpul ultimilor trei ani". Or, nu este cazul, deoarece, potrivit spuselor avocatului Singer, reclamanta "a incercat sa vanda aceasta poveste in presa de scandal in urma cu aproape zece ani".

Citeste si:
Bill Cosby face apel la condamnarea sa pentru agresiuni sexuale
Bill Cosby face apel la...

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tata de familie, de culoare, in sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 pana in 1992, se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.