Actorul Bill Cosby, aflat in centrul unui scandal dupa mai multe acuzatii de viol formulate contra sa, a fost dat in judecata de o femeie care l-a acuzat pe starul american ca a violat-o in celebrul Playboy Mansion in 1974, cand era minora si avea varsta de 15 ani, informeaza AFP.

In acea plangere depusa marti la tribunal, Judy Huth afirma ca ea si o buna prietena l-au intalnit pe actor in 1974 pe platourile de filmare ale unui lungmetraj, in San Marino, in apropiere de Los Angeles.

Ea si prietena ei, care avea pe atunci varsta de 16 ani, au stat de vorba cu Bill Cosby, care le-a invitat in clubul lui de tenis in sambata urmatoare, potrivit plangerii depuse in instanta. Atunci cand au ajuns la club, actorul le-a condus intr-o casa unde le-a servit alcool, inainte de a le duce intr-o alta resedinta, care s-a dovedit a fi celebrul Playboy Mansion, se afirma in acelasi document.

Acolo, intr-una dintre camerele conacului, reclamanta spune ca actorul a molestat-o sexual, incercand sa o atinga cu o mana intr-o zona intima si obligand-o apoi sa il masturbeze, fara consimtamantul ei.

Reclamanta spune ca a suferit traume psihologice si atacuri de panica toata viata, dar a descoperit abia recent ca acestea erau cauzate de agresiunea sexuala comisa de Bill Cosby.

Judy Huth il acuza pe actor de "violenta sexuala, intentia de a-i induce stres emotional". Ea a solicitat justitiei sa ii acorde daune financiare a caror valoare nu a fost data publicitatii.

Bill Cosby, cunoscut in special pentru sitcomul de succes "Cosby Show", difuzat in anii '80 si '90, a fost deja acuzat de agresiune sexuala de cel putin 17 femei, dar nu fusese pana acum obiectul unor noi cercetari in justitie.

Avocatul actorului, Martin Singer, nu a dat nicio declaratie publica marti, dar a repetat de la inceputul acestui scandal ca Bill Cosby nu are nimic sa isi reproseze.

Luni, Bill Cosby si-a anuntat demisia din consiliul de administratie al Universitatii Temple din Philadelphia, in care actorul se afla de peste 32 de ani.

Toate plangerile depuse impotriva sa, dintre care cele mai vechi dateaza din anii '60, relateaza un scenariu similar, in care actorul de culoare le-ar fi drogat sau facut pe acele femei tinere sa bea alcool inainte de a le agresa sexual si de a le transporta apoi la casele lor cu taxiul, scrie MEDIAFAX.

Actorul american nu a fost inculpat in 2005, dupa o plangere in nume colectiv depusa de 15 femei, dintre care 13 au preferat sa isi pastreze anonimatul. Un acord civil a fost incheiat in 2006 cu una dintre reclamante.

Citeste si:
Minorii cu vârsta de peste 16 ani pot călători în afara țării fără...
Minorii cu vârsta de peste 16...

Anularile spectacolelor sale in Statele Unite ale Americii si presiunile exercitate pentru anularea celorlalte show-uri de comedie ramase pe agenda actorului s-au multiplicat pana in Canada. Postul NBC, care difuza "Cosby Show", a stopat pregatirile pentru un show in dezvoltare, care ar fi trebuit sa relanseze cariera din televiziune a vedetei, in prezent aproape compromisa.

Luni, cantareata Jill Scott i-a luat apararea lui Bill Cosby pe Twitter, afirmand ca il respecta si ca acesta "a facut pentru imaginea persoanelor de culoare mai mult decat oricine altcineva".

La randul sau, actorul de culoare Chris Rock, contactat de revista Vulture, a vorbit despre acest scandal in care este implicat Bill Cosby, care a fost multa vreme un model pentru comunitatea afro-americana si un "tata ideal" pentru America: "Am crescut cu Cosby. Il ador pe Cosby si sper ca aceste lucruri nu sunt adevarate. Este un an ciudat pentru comedie. L-am pierdut pe Robin (Williams), am pierdut-o pe Joan (Rivers) si l-am pierdut oarecum si pe Cosby".

Citeste si:
Autoritățile hunedorene, acuzate că știau ce se întâmplă cu „Copiii...
Autoritățile hunedorene,...

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tata de familie, de culoare, in sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 pana in 1992, se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.