Cantaretul Cliff Richard intentioneaza sa dea in judecata BBC pentru controversata decizie luata de postul public de televiziune din Marea Britanie de a difuza in direct o perchezitie efectuata de politia din aceasta tara in resedinta artistului, informeaza contactmusic.com.

Numele cantaretului Cliff Richard a aparut pe prima pagina a ziarelor britanice in luna august, atunci cand politia a efectuat o perchezitie in resedinta pe care artistul o detine in comitatul Berkshire, in cadrul unei anchete in care cantaretul este cercetat pentru o presupusa agresiune sexuala comisa in anii '80 asupra unui adolescent in varsta de 16 ani.

Presa britanica a dezvaluit ca mai mai multi angajati din Politie au contactat anumiti jurnalisti ai postului BBC pentru a-i informa in legatura cu acea perchezitie, pe care postul public de televiziune din Marea Britanie a difuzat-o in direct, atat prin intermediul unor imagini de la sol, cat si cu ajutorul unor imagini filmate din elicopter.

Potrivit jurnalistilor de la publicatia The Mail on Sunday, cantaretul Cliff Richard, care a negat cu vehementa acuzatiile ce i-au fost aduse, se pregateste sa dea in judecata postul BBC, de la care va solicita despagubiri financiare pentru incalcarea vietii sale private. Potrivit aceleiasi publicatii, artistul va initia acest proces imediat dupa incheierea anchetei, scrie MEDIAFAX.

Gideon Benaim, avocatul cantaretului, a criticat anterior maniera "prematura si disproportionata" in care postul BBC a relatat acel incident, care a produs "daune incomensurabile" pentru imaginea artistului.

Cliff Richard, care se afla in vacanta in Portugalia in momentul descinderii, a "cooperat pe deplin cu anchetatorii" si i-a asigurat pe fanii lui ca "acuzatiile sunt nefondate", a declarat purtatorul de cuvant al starului britanic.

Ancheta are loc intr-o perioada in care Marea Britanie a fost zguduita de o serie de scandaluri sexuale, dupa dezvaluirile facute in presa despre Jimmy Savile. Acel fost prezentator vedeta al postului BBC, in prezent decedat, este banuit ca a comis sute de agresiuni sexuale.

La inceputul lunii iulie, Guvernul britanic a promis ca va face lumina in cazul noilor acuzatii de pedofilie in care sunt implicati de aceasta data deputati si inalti responsabili politici in anii '80-'90.

Citeste si:
Ce despăgubiri îi cere Dana Roba lui Daniel Balaciu: „Spitalul...
Ce despăgubiri îi cere Dana...

Denumit "Peter Pan al muzicii pop-rock" pentru alura sa juvenila, Cliff Richard a devenit cunoscut cu grupul sau, Cliff Richard and The Shawods. Cele mai renumite cantece ale sale sunt "Congratulations", "Devil Woman" si "Living Doll".

Crestin practicant, artistul avea reputatia de a se fi tinut departe de stilul de viata turbulent al rockerilor din epoca, marcat de abuzul de droguri, sex si alcool.

Cliff Richard, in varsta de 73 de ani, al carui nume real este Harry Webb, este unul dintre cei mai de succes cantareti britanici din toate timpurile.

Cantaretul Cliff Richard a dominat, alaturi de grupul sau de backing vocals The Shadows, scena muzicala britanica din era pre-Beatles, in anii 1950 si inceputul anilor '60. Piesele sale s-au aflat in mod constant in fruntea topurilor muzicale din ultimele cinci decenii si i-au adus starului britanic numeroase premii si trofee. Discurile sale s-au vandut in peste 250 de milioane de copii pe plan mondial. In 1995, Cliff Richard a devenit primul artist pop care a fost ridicat de regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii in rangul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic.

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

El a reprezentat Marea Britanie de doua ori la concursul Eurovision si a lansat, in 2013, cel de-al 100-lea album de studio din cariera, intitulat "The Fabulous Rock 'n' Roll Songbook" - la 54 de ani de la materialul sau de debut, "Cliff".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.