Trupa The XX lucreaza la cel de-al treilea album de studio al sau.

"Avem o gramada de cantece care nu sunt gata, dar sunt foarte incantat de noul material. E un sentiment de mai mare libertate fata de perioada cand inregistram albumul precedent", a declarat Jamie XX, liderul trupei britanice The XX. Potrivit nme.com, trupa a inregistrat recent o parte din cantecele ce vor aparea pe noul album, in studiouri din Islanda si Texas, Statele Unite ale Americii, iar in prezent trupa s-a reunit la Londra pentru a continua lucrul la noul disc.

"Cred ca mare parte din inspiratie vine din faptul ca nu suntem undeva aiurea, ci acasa", a spus muzicianul londonez. Cel mai recent album al The XX este discul "Coexist", lansat in 2012. Trupa a declarat recent ca se simte "inspirata si gata de drum", referitor la lansarea unui nou material discografic, scrie MEDIAFAX.

"Am cantat pe o multime de scene importante in turneul din ultimul an si ceva din experienta asta se va vedea si pe urmatorul album. Am trait multe in ultima perioada si asta se va reflecta in noile cantece", a declarat vocalista The XX, Romy Madley Croft.

Pe de alta parte, muzicianul Jamie Smith, cunoscut dupa numele de scena Jamie XX, a anuntat ca lucreaza si la primul sau album solom care va cuprinde "trei ani de muzica". "Am o piesa pe care trebuie sa pun partea vocala, dar inca nu am decis cine sa fie vocalistul. Eu nu prea ascult versurile, dar le pot intelege ceva mai bine cand sunt vorbite, nu cantate. Imi intra in cap mai repede", a spus producatorul si DJ-ul londonez.

The XX este o trupa londoneza indie pop, formata in 2005, care ii are ca membri pe Romy Madley Croft, Oliver Sim si Jamie XX. Primul album al trupei, intitulat "XX", a fost lansat in 2009 si a adus trupei, in 2010, distinctia Mercury Music Prize. Cel de-al doilea disc, "Coexist", a fost lansat in septembrie 2012. Cantecele trupei au aparut pe coloana sonora a multor productii de televiziune si cinema, cum sunt serialele "Cu sange rece / Cold Case", "Costume / Suits" si filmele "Numarul patru / I am number four" si "Marele Gatsby / The Great Gatsby".

Citeste si:
Ionuț Cercel și-ar fi putut pierde viața în incendiul de la...
Ionuț Cercel și-ar fi putut...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.