Varianta interpretata de Pet Shop Boys a piesei "Always on my mind" a fost aleasa cel mai bun cover al tuturor timpurile, intr-un sondaj realizat de BBC.

Trupa britanica Pet Shop Boys a inregistrat un succes urias in 1987, cand a lansat, de Craciun, un cover al piesei "Always on my mind", cantata in original de Elvis Presley si Brenda Lee, in 1972.

Pet Shop Boys este o formatie englezeasca al carei gen muzical este muzica electronica (dance si pop). Duo-ul este format din Neil Tennant (voce, sintetizatoare si ocazional chitara) si Chris Lowe (clape, uneori si voce). La inceput trupa se numea West End, datorita dragostei lor pentru cartierul West End din Londra, dar mai tarziu isi schimba numele in Pet Shop Boys, ca semn de apreciere fata de cativa prieteni care lucrau intr-un “pet shop” (magazin cu produse pentru animale de companie) din Ealing. “Ni s-a parut ca suna ca o trupa de rap britanica”, declara Neil intr-un interviu.

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de BBC, varianta trupei britanice este cel mai bun cover din toate timpurile. Pe locul al doilea in acest top se afla piesa "Hurt", in interpretarea lui Johnny Cash, melodia fiind cantata in original de Nine Inch Nails. Trupa The Strangler se afla pe locul al treilea, cu versiunea sa a piesei "Walk on by", a lui Dionne Warwick.
Cover-ul lui Jimmy Hendrix dupa piesa "All along the watchtower", a lui Bob Dylan, se afla pe pozitia a patra, iar locul al cincilea revine piesei "Hallelujah", a lui Leonard Cohen in original, in interpretarea lui Jeff Buckley.

Topul 10 al celor mai bune cover-uri din toate timpurile mai include piesele "Tainted love", in interpretarea trupei Soft Cell, pe locul al saselea, urmata de versiunea lui Joe Cocker a piesei "With a little help from my friends", pe locul al saptelea. Locul al optulea revine melodiei "Nothing compares 2 U", in interpretarea lui Sinead O'Connor, piesa apartinand lui Prince. Locul al noualea este ocupat de cover-ul "Feeling good" al trupei rock Muse, iar pe locul al zecelea este clasata melodia "I will always love you" cantata de Whitney Houston, scrie MEDIAFAX.

Topul a fost intocmit in urma unui sondaj realizat de BBC Radio in randul publicului sau, care a trebuit sa voteze piesele dintr-o lista de 50 de melodii, conceputa de producatorii si DJ-ii posturilor de radio ale radiodifuzorului public din Marea Britanie.

Citeste si:
Ministrul Bogdan Aurescu, „pus la zid” de BBC. „Ce ați dat voi...
Ministrul Bogdan Aurescu,...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.