Serialul cult al anilor 1990 "Twin Peaks" va reveni pe micile ecrane in 2016, cu o continuare de noua episoade regizate de David Lynch si scrise de acesta impreuna cu Mark Frost, care vor fi difuzate in Statele Unite de postul TV Showtime.

Serialul "Twin Peaks", care a fost difuzat timp de doua sezoane de postul american ABC, in 1990 si 1991, are ca protagonist un agent FBI care investigheaza asasinarea unei tinere din orasul fictiv Twin Peaks si va reveni pe micile ecrane in 2016, cu o miniserie de noua episoade, a anuntat postul de televiziune Showtime.

"Lumea misterioasa si speciala din Twin Peaks ne trage inapoi catre ea. Suntem foarte nerabdatori. Padurea fie cu voi", au spus David Lynch si Mark Frost intr-o declaratie comuna. Lynch va regiza cele noua episoade si va scrie si produce miniseria alaturi de Mark Frost, scrie MEDIAFAX.

Actiunea noii miniserii va avea loc in prezent si va aborda "raspunsuri asteptate de foarte mult timp", potrivit unei declaratii a postului TV Showtime, detinut de CBS Corporation. Filmarile pentru noul show TV vor incepe in 2015 si deocamdata nu se stie daca distributia originala a serialului din anii 1990 va reveni pe micile ecrane.

Atunci cand a fost lansat, in 1990, serialul "Twin Peaks" a avut parte de cronici extrem de elogioase din partea criticilor si a primit 14 nominalizari la premiile Emmy. Episodul-pilot, care a avut o durata de doua ore, a fost productia TV cu cel mai mare rating (22 de puncte de rating) din sezonul 1989-1990 si a fost vizualizat de 33% din totalul telespectatorilor americani. Dupa ce a inceput sa fie difuzat saptamanal, serialul "Twin Peaks" a obtinut cele mai mari cote de audienta pentru televiziunea ABC.

Totusi, dupa difuzarea unui punct culminant al intrigii serialului, la jumatatea celui de-al doilea sezon (prezentarea felului in care Laura Palmer a fost asasinata), audienta a inceput sa scada. La o saptamana dupa difuzarea celui de-al 15-lea episod din al doilea sezon, "Twin Peaks" a coborat pe locul al 85-lea in topul audientelor programelor TV, iar ABC a decis sa suspende productia pentru al treilea sezon.

Citeste si:
A murit actrita Peggy Lipton, alias Norma din "Twin Peaks"
A murit actrita Peggy Lipton,...

David Lynch a declarat ulterior ca regreta faptul ca a cedat in fata presiunilor exercitate de directorii de la ABC, care i-au cerut sa puna capat acestui serial dupa al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon. Incheierea serialului i-a nemultumit pe numerosii fani ai acestuia, pentru ca evenimentele prezentate in ultimul episod au lasat personajele intr-o situatie complicata.

Dupa incheierea difuzarii serialului, acesta a generat un lungmetraj de cinema, "Twin Peaks: Fire Walk With Me" (1992), care s-a concentrat doar asupra ultimelor sapte zile din viata personajului Laura Palmer si a oferit prea putine raspunsuri pentru enigmele prezentate in ultimul episod al productiei TV.

Nascut in 1946, in statul american Montana, David Lynch a cunoscut succesul odata cu lansarea filmelor sale "Eraserhead" (1974) si "Omul elefant" (1980). El a primit premiul Palme d'Or la Cannes, in 1990, pentru filmul "Sailor et Lula", si a cunoscut succesul cu pelicule precum "Dune" (1984), "Catifeaua albastra/ Blue Velvet" (1986), "Twin Peaks" (1990), "Metamorfoze" (1997) si "Mulholland Drive - Calea misterelor" (2001). In noiembrie 2011, David Lynch a lansat primul sau album muzical, intitulat "Crazy Clown Town", in care artistul american apare atat in calitate de solist, cat si de chitarist.

Citeste si:
Fanii serialului „Dexter”, în extaz! Când va reveni pe micile ecrane
Fanii serialului „Dexter”, în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.