Soprana Angela Gheorghiu va sustine un recital, duminica, la Casino du Liban Theatre, in cadrul Festivalului International Baalbeck, cel mai vechi si prestigios eveniment cultural din Orientul Mijlociu, se arata pe site-ul manifestarii.

In 1956, Camille Chamoun, pe atunci presedintele Libanului, a anuntat oficial crearea festivalului, care a devenit o institutie guvernamentala oficiala, cu misiunea de a promova viata culturala si turistica din aceasta tara si de a cultiva un mediu artistic ademenitor, precum si de a oferi opere inovatoare ale artistilor locali si regionali, dar si ale interpretilor internationali, scrie MEDIAFAX.

Festivalul International Baalbeck a produs, in ruinele templelor lui Bacchus si Jupiter, mai multe piese de teatru de clasa mondiala, nopti libaneze, opera, muzica clasica, concerte pop si jazz, dans modern si clasic, precum si cantece lirice. De asemenea, aici au fost prezentate premiere mondiale si performante exceptionale, de artisti si grupuri, de la Orchestra Filarmonicii din New York la Orchestra Filarmonicii din Berlin, de la Brothers Rahbani cu Fairouz la Caracalla Dance Theater, de la Elizabeth Schwarzkopf pana la June Anderson, de la Ella Fitzgerald la Joan Baez si Nina Simone, de la Rudolf Nureyev si Royal Ballet pana la The Paul Taylor Dance Company si Merce Cunningham Company, de la Charles Aznavour la Gilberto Gil si Sting, precum si multi alti artisti care si-au lasat amprenta asupra peisajului cultural.

Soprana romana Angela Gheorghiu este un star al operei internationale. S-a nascut la Adjud si, inca din copilarie, a fost clar ca destinul sau este muzica. A absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu si-a facut debutul international in 1992, la Royal Opera House Covent Garden, in "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York si la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cantat pentru prima data in mult aclamata "La Traviata", in 1994, cand BBC a difuzat aceasta opera. "S-a nascut o stea", remarca presa, in acea perioada.

De atunci, Angela Gheorghiu a cantat in toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Venetia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg si multe altele.

Citeste si:
Armata israeliană a lansat lovituri aeriene în Hezbollah, pe...
Armata israeliană a lansat...

Angela Gheorghiu a semnat primul sau contract de inregistrari in 1995, cu Decca, cu care a lucrat la realizarea mai multor DVD-uri, printre care "La Traviata" si "Adriana Lecouvreur" cu orchestra Royal Opera House Covent Garden, "L'elisir d'amore" cu Orchestre de l'Opéra de Lyon, "La Boheme" cu Orchestra del Teatro alla Scala di Milano si CD-uri precum "Arias" cu Orchestra del Teatro Regio di Torino, "Verdi Heroines" cu Orchestra Sinfonica di Milano "Giuseppe Verdi", "My World and Mysterium" cu London Philharmonic Orchestra. Angela Gheorghiu a jucat rolul titular din filmul "Tosca" de Benoit Jacquot, dar si rolul Julietei in "Romeo et Juliette" pentru Online Classics.

Pentru cariera ei stralucita, Angela Gheorghiu a primit mai multe distinctii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris si titlurile de Ofiter al Ordinului Artelor si Literelor, dar si de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor acordate de Guvernul francez. In decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte din Iasi. In acelasi an, Angela Gheorghiu a fost decorata cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Comandor - cea mai inalta decoratie acordata de catre presedintele Romaniei. In octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al Romaniei, pentru promovarea valorilor culturii romanesti in strainatate.

Citeste si:
Cea mai solo chitară solo cântă în cel mai boem loc din București....
Cea mai solo chitară solo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.