Lungmetrajul SF "Planeta Maimutelor: Revolutie/ Dawn of the Planet of the Apes", produs de studiourile Fox in 3D, si-a pastrat pozitia de lider in box office-ul nord-american pentru a doua saptamana consecutiv, cu incasari de 36 de milioane de dolari.

Regizat de Matt Reeves, filmul "Planeta Maimutelor: Revolutie" il prezinta in rolul principal pe Andy Serkis, care revine in rolul lui Caesar, o maimuta evoluata genetic, liderul unei armate de maimute si primate care s-au refugiat in padurile din jurul orasului San Francisco. Atunci cand primatele sunt amenintate de un grup de oameni, supravietuitori ai unei epidemii care a facut ravagii pe plan mondial in urma cu zece ani, in ambele tabere apar grupari profund divizate, care cer fie reinstaurarea pacii, fie declansarea unui razboi care sa determine specia dominanta de pe Terra. Filmul ii mai are in distributie pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano si Kirk Acevedo.

Thrillerul "Noaptea Judecatii: Anarhia/ The Purge: Anarchy", de James DeMonaco, intra in clasament direct pe locul al doilea, cu incasari de 28,3 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Aceasta continuare a succesului de casa "The Purge: Noaptea judecatii" (2013) exploreaza intr-o noua intriga palpitanta evenimentele petrecute in unica noapte din an cand, timp de 12 ore, orice crima ramane nepedepsita. Filmul este centrat pe povestea unui barbat (Frank Grillo), hotarat sa profite de Noaptea judecatii pentru a razbuna moartea fiului sau. El va ajunge sa ajute mai multe persoane sa supravietuiasca acestei nopti cand totul este permis.

Filmul de animatie "Avioane: Echipa de interventii/ Planes: Fire & Rescue" se situeaza pe locul al treilea in box office, dupa primul weekend de proiectie, cu incasari de 18 milioane de dolari. Cand marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper (cu vocea lui Dane Cook) afla ca motorul sau a suferit defectiuni grave si ca nu va mai putea concura, lumea pare ca s-a sfarsit pentru el. Dar inimosul Dusty isi va da seama in curand ca nu are niciun rost sa dispere pentru ca initiativa, curajul sau si exemplul pozitiv dat celor din jur pot in continuare schimba lumea. Impreuna cu o trupa de trasniti, eroul se arunca intr-o periculoasa lupta cu incendiile izbucnite in jurul regiunii unde a copilarit.

Comedia "Sex Tape", de Jake Kasdan, se afla pe locul al patrulea, cu incasari de 15 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Jay (Jason Segel) si Annie (Cameron Diaz) sunt casatoriti si inca indragostiti unul de celalalt, dar dupa zece ani de casnicie si doi copii, pasiunea s-a mai estompat. Pentru a condimenta monotonia vietii de cuplu, ei se hotarasc sa se filmeze in timpul unei partide-maraton de sex, in care sa foloseasca toate pozitiile descrise in cartea "The Joy Of Sex". Parea o idee grozava, dar asta numai pana in momentul in care au descoperit ca inregistrarea lor risca sa devina publica. Cuprinsi de panica, ei isi petrec toata noaptea incercand sa dea de urma inregistrarii, sa coopteze niste prieteni, sa-l pacaleasca pe seful lui Annie - doar pentru a-si recupera filmul, dar si reputatia si, cel mai important, mariajul.

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Filmul SF "Transformers: Exterminarea", regizat de Michael Bay, ocupa pozitia a cincea in clasament, cu incasari de 10 milioane de dolari. Dupa evenimentele din "Transformers 3", rasa umana incearca sa se refaca, iar Autobotii si Decepticonii au disparut cu totii de pe fata Pamantului. Insa un grup influent de oameni de afaceri si cercetatori, convinsi ca este cazul ca oamenii sa invete ceva din incursiunile Transformerilor pe Terra, forteaza limitele tehnologiei dincolo de ceea ce poate fi controlat, in vreme ce Pamantul devine centrul de interes al unei amenintari stravechi a Transformerilor. "Transformers: Exterminarea" este partial filmat in China, in regim de coproductie intre Paramount Pictures si compania chineza de stat China Movie Channel. Pe langa distributia hollywoodiana - Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles, Stanley Tucci si Kelsey Grammer -, in film au jucat si actori din China, printre care Li Bingbing.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.