Elton John spune ca papa Francisc este "minunat" si ca este de parere ca, daca ar fi trait in prezent, Iisus ar fi sustinut ideea casatoriilor gay.

"Noul papa este minunat. Sunt atat de entuziasmat de umanitatea sa, de modul in care se concentreaza asupra unei credinte intemeiate pe modestie", a spus Elton John, un cantaret implicat activ in apararea drepturilor minoritatilor sexuale, citat de AFP, informeaza MEDIAFAX.

"El (papa, n.r.) aduce lucrurile la esenta, afirmand ca totul este pur si simplu o problema ce tine de iubire, de aducere a oamenilor impreuna, fara exceptie", a spus cantaretul britanic, adaugand ca "biserica (anglicana, n.r.) din Anglia trebuie, de asemenea, sa incurajeze acest lucru".

De asemenea, cantaretul s-a pronuntat in favoarea posibilitatii casatoriei clericilor de acelasi sex, dar si impotriva celibatului preotilor catolici.

"Ierarhia bisericii, traditionalistii sunt probabil scandalizati, insa vremurile s-au schimbat. Daca Iisus ar fi trait in zilele noastre, nu imi pot inchipui ca (...) acest mare om ar fi spus ca acest lucru (casatoriile intre persoane de acelasi sex, n.r.) nu se poate produce", a spus Elton John.

Totodata, cantaretul pop a declarat ca situatia minoritatilor sexuale a cunoscut "un regres in ultimele 18 luni" in anumite zone ale lumii si ca va incerca sa se intalneasca in noiembrie cu Vladimir Putin, presedintele Rusiei.

"Voi incerca sa discut cu el. Singurul mod de a ajunge la o solutie este de a sta de vorba cu oamenii", a precizat cantaretul, care a denuntat, in timpul concertelor sustinute la Moscova in decembrie 2013, legislatia rusa care pedepseste "propaganda" homosexuala.

Artistul britanic Elton John locuieste cu partenerul sau de viata, David Furnish, intr-o uniune civila, din 2005, si au impreuna doi copii, Zachary si Elijah, nascuti de o mama surogat.

Elton John a militat pentru drepturile persoanelor gay in Marea Britanie, dar si in Ucraina, tara care i-a refuzat dreptul, in 2009, de a adopta un copil, din cauza varstei si a starii sale civile.

Citeste si:
Papa Francis: „Mulţi oameni plâng azi. Cerem Domnului harul de a...
Papa Francis, despre...

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri in TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive pe locul intai in topurile din in Statele Unite si sase single-uri Nr. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll.

El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler al Ordinului britanic in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.