LifeStar 6 Iunie 2014 16:32
Donald Duck, cea mai cunoscuta rata din lume, sarbatoreste 80 de ani pe 9 iunie, de la debutul sau, in 1934, ratoiul avand aparitii in peste 200 de productii cinematografice, iar dupa patru ani de la primele aparitii de succes intalnindu-si jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta apoi ca Daisy Duck.

Donald Duck si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1934, in "Silly Symphony, The Wise Little Hen". De atunci, farsele sale amuzante, temperamentul expansiv si farmecul sau au captivat audientele de toate varstele din intreaga lume, potrivit MEDIAFAX de Disney Channel.

Odata cu cresterea popularitatii sale la mijlocul anilor 1930, au inceput sa apara primele produse cu Donald Duck, de la jucarii de plus la lenjerii de pat si lampi.

In 1938, graficianul Disney Al Taliaferro a inceput sa creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck, ce erau publicate in 322 de ziare. In 2013, au fost vandute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck in 16 editii locale in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) - inclusiv saptamanale, lunare si editii de colectie avandu-l in prim plan pe Donald Duck.

Si astazi Donald Duck se bucura de o popularitate uriasa si are aparitii in serialul "Clubul lui Mickey Mouse", difuzat la Disney Channel si Disney Junior in fiecare zi. De asemenea, are un rol important in "Desene cu Mickey", un serial de comedie produs de Disney Television Animation si lansat anul trecut in Romania.

In regiunea EMEA, aproximativ 82% dintre copiii cu varste de pana in 5 ani si 98% dintre aceia cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani il cunosc pe Donald Duck, potrivit unui studiu realizat in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014.

Dar Donald nu sarbatoreste singur, ci ii invita pe copiii din Romania si familiile lor sa petreaca un weekend aniversar alaturi de el, pe 7 si 8 iunie, la televiziunea Disney Junior. Weekendul dedicat lui Donald debuteaza cu multe episoade speciale din serialul "Clubul lui Mickey Mouse" si cu premiera episodului "Donald Jr" (difuzat sambata, de la ora 11:30). In acest episod numit "Ziua Talentelor", Donald incearca sa isi invete ucenicul (numit Donald Junior) un dans pentru un cantec special. Dar, in cele din urma, are nevoie de ajutor pentru a-si duce la bun sfarsit lectia, iar prietenii sai din Club sunt doritori sa il ajute.

Citeste si:
Vladimir Putin împlinește 70 de ani în timp de război. Ce lideri ai...
Vladimir Putin împlinește 70...

Festivitatile dedicate aniversarii lui Donald Duck, sambata, includ si difuzarea filmului "Povestirile Ratoiului: Comoara lampii pierdute" (la ora 12.20). In aceasta varianta a cunoscutei povesti, cei trei nepoti aventurosi ai lui Donald, Huey, Dewey si Louie, si unchiul lor, Scrooge McDuck, lupta impotriva verisoarei malefice Merlock pentru a intra in posesia lampii magice. De asemenea, va fi difuzat si un episod triplu din programul "Gasca Ratelor" ce prezinta aventurile animate ale nepotilor neascultatori ai lui Donald (sambata, 7 iunie de la 16:30).

De la debutul sau din 1934, Donald Duck a avut aparitii in peste 200 de productii cinematografice - mai multe decat oricare alt personaj Disney. Si dupa patru ani de la primele aparitii de succes, Donald Duck si-a intalnit jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta mai tarziu drept Daisy Duck.

Citeste si:
Cum își câștiga Vlăduța Lupău banii înainte de a ajunge cunoscută:...
Cum își câștiga Vlăduța Lupău...

In 1995, Donald Duck chiar a dat numele Asteroidului 12410, iar in 2004 a primit propria stea pe celebrul bulevard Hollywood Walk of Fame din Los Angeles, ca dovada a celebritatii sale uriase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.