LifeStar 6 Iunie 2014 15:37
Sora Cristina, o calugarita siciliana, a castigat joi seara versiunea italiana a concursului televizat de interpretare "The Voice".

Fara sa para tulburata de victoria ei, obtinuta cu 62% din totalul voturilor exprimate, in fata tanarului rocker Giacomo Voli, sora Cristina a cerut publicului sa recite impreuna rugaciunea "Tatal Nostru" pentru "a multumi astfel Celui de sus, de deasupra noastra".

"Vreau ca Iisus sa fie aici cu noi, este un vis", a spus ea dupa ce a primit trofeul emisiunii-concurs "The Voice of Italy". Tanara calugarita in varsta de 25 de ani a multumit, de asemenea, antrenorului ei, rapperul J-Ax, pentru faptul ca a "aparat-o" adeseori de aceia care o criticau.

La randul ei, cantaretul care s-a descris ca "un diavol in fata apei sfintite" a considerat "incredibil" parcursul sorei Cristina, care a venit la bratul lui, joi seara pe scena, la acest concurs intre patru finalisti, intr-o tinuta riguroasa - o rochie neagra si un voal negru. J-Ax a incurajat-o sa "schimbe lucrurile, sa dea un exemplu important".

"Eu am un dar si vreau sa vi-l ofer", a spus, pe 19 mai, Cristina Sciuccia, atunci cand cei patru jurati din acest concurs de talente, care tocmai o alesesera dupa o auditie pe nevazute, au intrebat-o ce cauta intr-o astfel de emisiune. Prezenta ei era socanta in acest concurs rezervat mai degraba amatorilor de paiete.

Celebra cantareata si prezentatoare Raffaella Carra, complet socata, a intrebat-o daca era o calugarita adevarata si ce credea despre papa Francisc, din care tanara siciliana spune ca se inspira.

"Toate acestea se intampla pentru ca, in lumea de afara, exista o sete de bucurie, de iubire, o sete pentru un mesaj frumos si pur", a explicat sora Cristina pentru presa, cu o zi inainte de marea finala, organizata la Milano.

Dupa ce a fost aleasa de rapperul J-Ax, admiratia publicului pentru sora Cristina nu a incetat sa creasca, doborand recorduri de audienta pentru Rai Due - al doilea post al televiziunii publice italiene -, unde cotele de audienta au depasit sistematic 15%.

Citeste si:
Cum s-a schimbat viața Silviei Popescu, după ce a câștigat „Bravo,...
Cum s-a schimbat viața...

Interpretarea ei, in ziua auditiilor pe nevazute, a piesei pop "No One" a Aliciei Keys a fost vizionata de peste 50 de milioane de ori pe site-ul YouTube, informeaza MEDIAFAX.

Fostul ei iubit a fost intervievat de mass-media, ca si profesorul ei de canto si directoarea academiei Star Rose, o fosta starleta din anii '90, Claudia Koll, ea insasi devenita apoi calugarita consacrata (dupa ce a depus juramantul de saracie si castitate, fara a intra intr-un ordin religios).

Cristina Scuccia, care se descrie drept o fosta rebela care a redescoperit religia, si-a inceput parcursul interpretand-o, putin din joaca, putin din provocare, pe fondatoarea Ordinului Ursulinelor, Sfanta Angela de Merici, intr-un musical pus in scena in 2008 de aceasta congregatie religioasa din Palermo, in Sicilia. Un an mai tarziu, a devenit novice, inainte de a pleca in Brazilia, unde a trait alaturi de copiii strazii, alaturandu-se acestei congregatii religioase in urma cu doi ani.

Citeste si:
Bogdan Ioan, castigatorul "Vocea Romaniei" 2018, in topul celor mai...
Bogdan Ioan, castigatorul...

Tanara calugarita nu este insa apreciata de toti italienii.

Emma Marrone, reprezentanta Italiei la concursul Eurovision - ea insasi devenita celebra gratie unui concurs de talente - a spus ca sora Cristina este "o insulta pentru showbiz".

Criticii muzicali considera ca succesul ei se datoreaza mai mult simbolului pe care ea il reprezinta intr-o tara dominata de catolicism si de "buzz-ul" mediatic, decat talentelor ei vocale.

Antrenorul ei, J-Ax, a renuntat la ea in semifinala, in favoarea unui rapper, insa votul publicului a inversat decizia si a propulsat-o in finala pe "Suor Cristina", asa cum i se spune in italiana.

In ceea ce o priveste, calugarita spune ca este foarte linistita. Chiar daca victoria in acest concurs televizat ii va aduce un contract cu casa de discuri Universal Music, sora Cristina nu vrea sa renunte la vocatia ei.

Citeste si:
Țările care au cea mai bună mâncare în 2022. Pe ce loc se...
Țările care au cea mai bună...

Ea spune ca este pregatita sa revina "la o viata normala" si sa se multumeasca sa cante "cu tinerii, la biserica, in parohie sau in scoli" daca superiorii ei decid astfel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.