LifeStar 15 Mai 2014 14:15
Dave Grohl, fost tobosar al trupei Nirvana si actualul solist si chitarist al trupei Foo Fighters, va avea propriul serial TV,

Potrivit contactmusic.com, citat de MEDIAFAX Dave Grohl va fi atat producator, cat si protagonist in acest serial al carui titlu nu a fost deocamdata ales. Noul serial va fi difuzat de filiala americana a postului HBO.

Serialul va fi o continuare a documentarului "Sound City", regizat de Dave Grohl, un proiect extrem de apreciat, in care rockerul a prezentat povestea legendarului studio Sound City Studios din Los Angeles, in care trupa Nirvana a inregistrat albumul "Nevermind".

Pentru noul proiect TV, rockerul american va merge dincolo de zona orasului Los Angeles si va vizita alte studiouri muzicale de legenda, aflate in New Yortk, Chicago, Seattle si Nashville.

Dave Grohl ii va intervieva totodata pe cativa muzicieni celebri - Paul Stanley din trupa Kiss, Nancy Wilson din trupa Heart si Joe Walsh din trupa The Eagles - care au inregistrat in acele studiouri o serie de albume devenite celebre.

Solistul si chitaristul Dave Grohl a infiintat trupa Foo Fighters in 1995, in Seattle, dupa ce trupa Nirvana, unde canta la tobe, s-a destramat, dupa sinuciderea lui Kurt Cobain, in 1994. De-a lungul unei cariere de aproape 19 ani, Foo Fighters a lansat sapte materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Toate cele sapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Trupa rock Foo Fighters, care, in octombrie 2012, a anuntat ca va lua o pauza in cariera pe o perioada nedeterminata, a revenit pe scena in decembrie 2013, pentru un concert sustinut pe stadionul Foro Sol din Ciudad de Mexico, unde a cantat hiturile care au consacrat-o, pe langa o serie de coveruri ale trupelor The Beatles si Pink Floyd, in fata unui public format din aproximativ 55.000 de fani.

Citeste si:
Nicoleta Luciu, criticată aspru de internauți: „Te-ai desfigurat cu...
Nicoleta Luciu, criticată...

Cel mai recent album al trupei Foo Fighters se intituleaza "Wasting Light" si a fost lansat in 2011. Recent, formatia americana a anuntat ca a inceput sa lucreze la cel de-al optulea album de studio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.