Celebrul actor american, Mickey Rooney, care a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului, a murit duminica la varsta de 93 de ani.

Joseph Yule, alias Mickey Rooney, a fost unul dintre primii copii vedeta de cinema si s-a bucurat de o imensa popularitate in anii '30 si '40, citat de MEDIAFAX.

Potrivit site-ului TMZ, actorul, care avea o sanatate subreda de mai multi ani, a decedat de o moarte naturala. Revista Variety a confirmat decesul, fara sa precizeze cauza mortii.

Mickey Rooney, foarte apreciat si respectat la Hollywood, si-a continuat activitatea aproape permanent. In 2011 se afla in continuare pe afisul "Muppets".

Nascut la 23 septembrie 1920 in cartierul Brooklyn, la New York, el era fiul a doi actori de vaudeville ambulanti. Impreuna cu ei si-a facut debutul, in 1922, la varsta de doar 17 luni.

El devine inca din 1927 un star al cinematografului mut, jucand timp de opt ani un personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al carui prenume l-a imprumutat.

Actorul-copil isi multiplica aparitiile in filme si devine idolul Americii odata cu filmul "Andy Hardy" (1937), in care joaca rolul unui fiu rebel. Filmul va avea 14 continuari pana in 1944 si va prefigura serialul. Acest rol i-a adus un Oscar special pentru "contributia semnificativa in personificarea pe ecran a spiritului tineretii".

El triumfa ulterior, in 1939, cu comedia muzicala "Babes in arms", in care formeaza un cuplu mitic de dansatori impreuna cu Judy Garland, cu care joaca in "Strike Up the Band" (1940) si "Babes on Broadway" (1941).

Actorul, care devine totodata regizor, producator, scenarist si compozitor, contribuie la enorm de multe filme timp de aproape noua decenii. El se bucura de succes in 1957 cu "Baby Face Nelson" sau in 1979 cu "The Black Stallion". Dar dupa razboi popularitatea sa scade. In 1983 primeste un Oscar onorific pentru intreaga cariera.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

In afara platoului de filmare, actorul a avut o viata agitata, casatorindu-se de opt ori, divortand de sase ori si avand noua copii. Prima sa sotie a fost Ava Gardner, o starleta debutanta in 1942 la momentul casatoriei, care a durat 16 luni.

Mickey Rooney locuia cu cea de a opta sa sotie, Jan Chamberlin, din 1978.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.