Nadia Comaneci, Maia Morgenstern, Dinu Sararu, Dumitru Prunariu, Dan Puric, Ilie Nastase, Oana Pellea, Elisabeta Lipa, Ovidiu Lipan si Helmuth Duckadam au primit, joi, de la la ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, pasapoarte diplomatice, fiind desemnati "ambasadori ai turismului romanesc".

Evenimentul a avut loc in cadrul programului "Romania promovata de valori", initiat de fostul ministru delegat pentru Turism Maria Grapini.

"Am reprezentat Romania intr-un fel neoficial, pentru ca nu am avut aceasta responsabilitate oficiala, prin ceea ce am facut in cariera noastra si dupa ce am terminat aceasta cariera a fost sa reprezentam Romania si ceea ce inseamna Romania pentru noi, pentru ca noi aici ne-am creat. Noi am devenit ceea ce am devenit pentru faptul ca ne-am nascut aici, am avut ajutor si sprijin si este frumos ca este recunoscuta aceasta valoare, care este o diversitate acum. Nu este vorba numai despre sportivi, este vorba despre oameni care au valoare in arta, in cinematografie, si este un inceput frumos", a spus Nadia Comaneci la finalul ceremoniei, citata de MEDIAFAX.

Ilie Nastase a spus ca si pana acum toti au reprezentat Romania.

"Noi, toti, ne identificam cu tara aceasta, intr-un fel. Toti ne-am nascut aici, vrem sa facem bine si e un lucru frumos ca s-au gandit acum si la noi. Noi si pana acum am reprezentat Romania", a spus Nastase.

Intrebat ce inseamna pasaportul diplomatic pentru el, Helmuth Duckadam a raspuns: "In primul rand, o mandrie. Faptul ca posezi un pasaport diplomatic cred eu ca este un lucru extraordinar si ma bucur foarte mult. Nu stiu daca voi apela vreodata neaparat la acest pasaport. Faptul ca l-am primit alaturi de mari personalitati din Romania ma face foarte mandru".

Proiectul "Romania Promovata prin Valori" a fost demarat la initiativa Departamentului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism. El a fost lansat prin evenimentul "Ambasadori ai Turismului Romanesc", organizat la 19 august 2013. Proiectul reprezinta o noua forma de promovare a Romaniei, care isi propune sa completeze campaniile de imagine aflate in derulare.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.