Lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, a fost marele castigator al editiei de anul acesta a galei London Critics' Circle, fiind recompensat cu trei trofee, inclusiv pentru cel mai bun film al anului.

Totodata, filmul, care fusese nominalizat la noua categorii de premii, a primit trofeele pentru cel mai bun actor in rol principal (Chiwetel Ejiofor) si pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Lupita Nyong'o).

"12 Years a Slave" este considerat unul dintre favoritii la premiile Oscar de anul acesta, gala care va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, filmul a primit 10 nominalizari la premiile Academiei de film britanice (BAFTA), care vor fi decernate pe 16 februarie.

Cea de-a 34-a gala a London Critics' Circle, care a avut loc duminica seara, la May Fair Hotel din Londra, a inceput intr-o nota sumbra, avand in vedere vestea mortii actorului Philip Seymour Hoffman, descoperit decedat in apartamentul sau din New York, din cauza unei posibile supradoze de droguri. Astfel, actorul a fost omagiat in timpul galei premiilor decernate de Cercul criticilor din Londra. Philip Seymour Hoffman a primit anul trecut din partea London Critics' Circle premiul pentru cel mai bun rol secundar, pentru interpretarea din filmul "The Master".

La gala de duminica seara, Cate Blanchett a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru partitura din "Blue Jasmine", de Woody Allen, iar Judi Dench, premiul pentru cea mai buna actrita britanica a anului, pentru rolul din "Philomena".

Actorul Barkhad Abdi a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru interpretarea din "Captain Phillips", de Paul Greengrass, scrie MEDIAFAX.

Alfonso Cuaron a primit titlul de regizorul anului, pentru thrillerul SF "Gravity", cu Sandra Bullock si George Clooney, film care a primit si trofeul pentru cele mai bune efecte speciale.

Drama cu buget mic "The Selfish Giant", de Clio Barnard, a primit premiul pentru cel mai bun film britanic, in timp ce Conner Chapman, starul acestui lungmetraj, a primit trofeul pentru cel mai bun tanar actor britanic.

Citeste si:
Cum trebuie să fie câștigătorul Survivor România 2023. Daniel...
Cum trebuie să fie...

James McAvoy a primit premiul pentru cel mai bun actor britanic, pentru rolurile din filmele "Filth", "Trance" si "Welcome to the Punch".

Lungmetrajul "Adele: Capitolele 1 si 2", de Abdellatif Kechiche, recompensat anul trecut cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, a primit premiul pentru cel mai bun film strain, in timp ce trofeul pentru documentarul anului a fost decernat peliculei "The Act of Killing", regizata de Christine Cynn si Joshua Oppenheimer si o echipa de indonezieni care a decis sa ramana anonima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.