Filmul fantasy "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", al doilea din trilogia "Hobbitul", ocupa pentru a treia saptamana consecutiv pozitia de lider in box office-ul nord-american, cu incasari de 29,8 milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de boxofficemojo.com.

Povestea din "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", in regia lui Peter Jackson, continua aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) pe parcursul calatoriei alaturi de vrajitorul Gandalf (Ian McKellen) si cei 13 pitici, condusi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), in misiunea lor de a pune din nou stapanire pe Regatul Pierdut, Erebor. Bilbo si insotitorii sai trebuie sa infrunte numeroase primejdii si sa parcurga teritorii ostile, pentru a tine piept, in final, dragonului Smaug, interpretat, prin intermediul tehnologiei motion-capture, de Benedict Cumberbatch, transmite MEDIAFAX.

Filmul de animatie "Regatul de gheata/ Frozen", regizat de Chris Buck si Jennifer Lee, urca o pozitie in clasament, ocupand locul al doilea, cu incasari de 28,8 milioane de dolari. Atunci cand o profetie malefica scufunda un intreg regat intr-o iarna vesnica, tanara Anna va trebui sa faca echipa cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni in cautarea Craiesei Zapezii, singura care ar putea pune capat blestemului. Calatoria le va scoate in cale troli, un amuzant om de zapada pe nume Olaf, fiinte magice, dar si o multime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad.

Comedia "Anchorman 2", regizata de Adam McKay, cu Will Ferrell, Steve Carell, Paul Rudd si Luke Wilson, coboara o pozitie, pana pe locul al treilea, cu incasari de 20,1 milioane de dolari. Filmul este o continuare a comediei din 2004 "The Anchorman", despre un prezentator de stiri din anii '70, Ron Burgundy (Will Ferrell), care se bucura de mare succes, mai ales datorita infatisarii sale.

Thrillerul politic "Scandal in stil american/ American Hustle", in regia lui David O. Russell, se mentine pe locul al patrulea in box office-ul nord-american, cu incasari de 19,5 milioane de dolari. "Scandal in stil american", desemnat cel mai bun film al anului 2013 de New York Film Critics Circle, se concentreaza pe un complicat caz de coruptie din anii '70, cu ramificatii in Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectati de acte de coruptie si trafic de influenta au fost cercetati penal, iar 11 dintre ei au fost pusi sub acuzare.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Premiera "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, intra in box office-ul nord-american direct pe pozitia a cincea, cu incasari de 18,5 milioane de dolari. Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trait visul american pana cand acesta s-a transformat in cosmar. A inceput de jos si a avut o ascensiune fulgeratoare, iar lacomia corporatista si succesul in exces l-au transformat din broker onest intr-un infractor implicat in scandaluri de coruptie, inselaciune si crima.

Filmul "Saving Mr. Banks: In cautarea povestii" se situeaza pe locul al saselea, cu incasari de 14 milioane de dolari. Regizat de John Lee Hancock, filmul urmareste modul in care Walt Disney a ajuns sa ecranizeze cartea pentru copii "Mary Poppins", de P. L. Travers. In eforturile sale de a obtine drepturile de ecranizare, Walt Disney se va lovi de impotrivirea autoarei. La un moment dat, insa, situatia financiara o face sa vina in vizita la Los Angeles, pentru a vedea planurile de ecranizare ale lui Walt Disney. Pentru doua scurte saptamani din anul 1961, legendarul regizor si producator se va stradui sa o convinga pe autoare ca viziunea sa este cea mai buna pentru aducerea lui Mary Poppins pe marele ecran.

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Premiera "Viata secreta a lui Walter Mitty/ The Secret Life of Walter Mitty", regizata de Ben Stiller, un remake al filmului omonim din 1947, s-a situat pe locul al saptelea, cu incasari de 13 milioane de dolari. Filmul este o reecranizare contemporana a uneia dintre cele mai celebre povesti fantastice din toate timpurile, despre natura irezistibila a visului, scrisa de James Thurber si lansata in 1939. In film, alaturi de Ben Stiller (Walter Mitty), apar si Kristen Wiig si Sean Penn.

Pe locul al optulea, in coborare cu doua pozitii, se afla filmul SF "Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire", cu incasari de 10,2 de milioane de dolari. In regia lui Francis Lawrence, cu Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Stanley Tucci si Lenny Kravitz, "Jocurile foamei: Sfidarea" urmareste noile aventuri ale tinerei Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din Panem, o societate autoritara dominata de oligarhii din Capitoliu, care domnesc prin teroare in cele 12 districte in care traieste majoritatea populatiei. Katniss si Peeta (Josh Hutcherson) au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, sfidand pentru prima data in istorie regulile impuse de Capitoliu.

Citeste si:
10 ani de Marvel, sarbatoriti cu un succes rasunator de box-office...
10 ani de Marvel, sarbatoriti...

Pe locul al noualea s-a clasat premiera "Ronin: 47 pentru razbunare/ 47 Ronin", de Carl Rinsch, care a avut incasari de 9,8 milioane de dolari de vineri pana duminica, in cinematografele nord-americane. Dupa ce un razboinic le ucide maestrul si ii declara proscrisi, 47 de samurai ramasi fara stapan jura sa se razbune si sa-si recastige onoarea. Goniti din casele lor si imprastiati prin tot tinutul, acesti "ronini" trebuie sa apeleze la ajutorul lui Kai (Keanu Reeves), un samurai de rang inferior, pe care odinioara il repudiasera, pentru a-si croi drum printr-o lume de bestii mistice, vrajitorii si teroare fantasmagorica.

Comedia de Craciun "A Madea Christmas", in regia lui Tyler Perry, coboara de pe locul al saptelea pe al zecelea, cu incasari de 7,4 milioane de dolari. Filmul, al saptelea din seria comediilor cu Madea, o prezinta pe bunica de culoare trasnita (interpretata de Tyler Perry) care o ajuta pe nepoata ei, Eileen, sa mearga intr-o vizita surpriza de Craciun la fiica acesteia, intr-un oras american. Marea surpriza le va astepta insa la sosire, cand secrete surprinzatoare si vechi relatii sunt date la iveala.

Citeste si:
[Video] Ce filme au fost premiate la Gala Saturn Awards 2015
Video  Ce filme au fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.