Jay Z, unul dintre cei mai importanti artisti hip-hop din lume, a primit cele mai multe nominalizari la premiile Grammy 2014, insa artisti mai putin cunoscuti, precum Lorde, Kendrick Lamar si Macklemore & Ryan Lewis, se numara printre cei nominalizati la principalele categorii ale acestei gale.

Jay Z a fost nominalizat la noua categorii, inclusiv pentru cea mai buna prestatie pop, datorita colaborarii sale cu Justin Timberlake, la piesa "Suit & Tie", dar si pentru "cel mai bun album rap", pentru "Magna Carta...Holy Grail", transmite MEDIAFAX.

Insa artistul in varsta de 44 de ani nu a reusit performanta de a fi nominalizat la categoriile cele mai importante, respectiv "cel mai bun album al anului" si "cel mai bun cantec al anului". Totusi, Jay Z este producator al discului cantaretului Lamar "Good Kid, M.A.A.D City", care a fost nominalizat la categoria "cel mai bun album".

La categoria "albumul anului" au mai fost nominalizate materialele discografice: "The Blessed Unrest" de Sara Barielles, "Random Access Memories" de Daft Punk, "Red" de Taylor Swift si "The Heist" de Macklemore & Ryan Lewis.

Duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis a primit sapte nominalizari, inclusiv pentru "cel mai bun cantec" ("Same Love"), dar si pentru "cel mai bun artist debutant".

Macklemore & Ryan Lewis se vor lupta la categoria "cel mai artist debutant" cu Lamar, dar si cu interpreta de muzica country Kacey Musgraves si cu cantaretii britanici James Blake si Ed Sheeran.

Rapperul Lamar, in varsta de 26 de ani, a primit un numar total de cinci nominalizari la premiile Grammy de anul viitor, la categoriile dedicate muzicii R&B si rap.

Cantaretul si producatorul Pharrell a primit sapte nominalizari, inclusiv pentru "cel mai bun album", "cea mai buna inregistrare" si "cel mai bun cantec", pentru colaborarea cu Daft Punk la albumul "Random Access Memories" si cu Robin Thicke, la "Blurred Lines".

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

La categoria "inregistrarea anului" se lupta cinci piese: "Get Lucky" (Daft Punk si Pharrell), "Radioactive" (Imagine Dragons), "Royals" (Lorde), "Locked Out of Heaven" (Bruno Mars) si "Blurred Lines" (Thicke, T.I. si Pharrell).

Pe de alta parte, pentru al doilea an consecutiv, cantaretii au primit cele mai multe nominalizari la gala Grammy, in timp ce Lorde, Musgraves si Swift au fost artistele care au primit cele mai multe nominalizari (cate patru).

Lorde a fost nominalizata la categoria "cel mai bun cantec" cu "Royals". La aceeasi sectiune au fost nominalizate si melodiile: "Just Give Me a Reason" (Pink si Nate Ruess), "Locked Out of Heaven" (Bruno Mars), "Roar" (Katy Perry) si "Same Love" (Macklemore & Ryan Lewis).

Citeste si:
Spectacolul „Jurnal de România. 1989” are două nominalizări la UNITER
Spectacolul TNB „Jurnal de...

Pe de alta parte, Justin Timberlake, in varsta de 32 de ani, care a revenit pe scena muzicala dupa o pauza de cinci ani, cu albumul "The 20/20 Experience", a primit sapte nominalizari, la categoriile care au vizat muzica pop, R&B si rap, insa nu s-a numarat printre artistii nominalizat la cele mai importante sectiuni.

Nominalizarile la premiile Grammy 2014 au fost anuntate in timpul unui concert, care s-a desfasurat vineri seara, la Los Angeles.

Premiile Grammy 2014 vor fi decernate pe 26 ianuarie, la Staples Center din Los Angeles. Vor fi acordate trofee la peste 80 de categorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.