Social 1 Iunie 2021 08:48

Spectacolul trăirilor nedisimulate şi al amintirilor neperisabile, „Jurnal de România. 1989", realizat de Carmen Lidia Vidu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale" din Bucureşti a fost nominalizat la Premiile UNITER din acest an la două categorii importante: „Cel mai bun regizor" şi „Cel mai bun spectacol"

Premiera spectacolului a avut loc vara trecută, în Amfiteatru TNB, în acea perioadă extrem de dificilă în care sfera artistică de la noi şi din lume se pomenise, dintr-o dată, împinsă spre o mare pauză. Beneficiind de Amfiteatru TNB, acest spaţiu de joc în aer liber, TNB şi-a putut permite o premieră în plină pandemie.

Iniţial, publicul a putut asculta mărturiile participanţilor la evenimentele din decembrie 1989 la o distanţă nu foarte mare de îndrăgiţii actori ce alcătuiesc distribuţia spectacolului: Oana Pellea, Ion Caramitru, Florentina Ţilea şi Daniel Badale.

Alături de cei patru actori, în spectacol mai sunt prezentate memoriile unor istorici şi cercetători care au dedicat timp consistent studierii evenimentelor de acum 31 de ani: Germina Nagâţ, Dennis Deletant, procurorul Dan Voinea.

În „Jurnal de România. 1989", istoria e văzută prin prisma biografiilor personale. Cercetarea, imaginea şi sunetele alcătuiesc universul multimedia care completează poveştile actorilor, iar acest spectacol multimedia ne oferă ocazia de a pune laolaltă un puzzle puternic şi foarte uman.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2021 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.